Heel binnenkort dooft ook de openbare verlichting in BEVER

C21

Heel binnenkort dooft ook de openbare verlichting in BEVER

Heel_binnenkort_dooft_ook_de_openbare_verlichting_in_bever
Heel binnenkort dooft ook de openbare verlichting in BEVER - © Deschuyffeleer
 

Overal in Vlaanderen worden initiatieven genomen om op veilige en weloverwogen manieren energie te besparen. Zo heeft het lokaal bestuur van Bever er samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de gemeentelijke openbare wegen te doven tussen 23u en 5 u, behalve op vrijdag- en zaterdagavond.

Burgemeester Kristof Cattie: “Niet alle wegen op ons grondgebied vallen onder ons beheer. Zo kunnen we enkel beslissen over de verlichting langs gemeentelijke wegen. Beslissingen over gewestwegen maken we in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Omdat AWV finaal beslist heeft dat de verlichting langs de gewestwegen niet op alle plaatsten mag gedoofd worden en anderzijds die verlichting ook op bepaalde plaatsen gekoppeld is aan het gemeentelijk verlichtingsnet, kunnen we hierdoor niet zo snel starten met de voorziene besparingsmaatregelen. We stellen samen met het AWV en Fluvius alles in het werk om dit zo snel als mogelijk te realiseren. We zullen de inwoners tijdig informeren over het wanneer het doven van de openbare verlichting in onze gemeente zal in voege treden”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 nov 2023
Marc Sluys | 10 nov 2023

archief