GALMAARDEN - De vzw De Mark verkocht opnieuw tal van fruitbomen, klein fruit en bosplantsoen

C21

GALMAARDEN - De vzw De Mark verkocht opnieuw tal van fruitbomen, klein fruit en bosplantsoen

Editie_galmaarden_de_mark_5__kopie_
Heel wat mensen kwamen hun boompje halen.- Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdagvoormiddag 12 november kwamen heel wat mensen uit Galmaarden, Bever en Herne hun fruitbomen, klein fruit en bosplantsoen afhalen bij de vzw De Mark. De natuurvereniging vzw De Mark verkocht tal van fruitbomen en bosplantsoen ter hoogte van de gemeentelijke loods, in de Schoolstraat in Tollembeek. Ook na 40 jaar is deze actie nog steeds een succes.
 
Kleine Landschapselementen (KLE) zijn onontbeerlijk voor onze gezondheid, de natuur, fauna en flora. Daardoor zorgen vlinders en (zang)vogels mee voor een rustgevende, bloemenrijke natuurbeleving thuis. Dat kunnen we samen versterken door de aanplant  van (fruit)bomen-struiken, heggen, hagen en bosjes...met weinig onderhoud en  biologische bestrijding. De bijen zijn bijvoorbeeld één van de belangrijkste insecten voor de bestuiving  van (fruit) bomen- en struiken, bloemen en hagen.. m.a.w. voor onze voeding. 
 

Daarom organiseert de vzw De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Bever en Herne al vele jaren hun jaarlijkse verkoop van bomen en struiken. Ook dit jaar werden er heel wat fruitbomen, klein fruit en bosplantsoen besteld. Op zaterdag kwamen heel wat mensen hun bestelling afhalen. "Dit jaar waren er tal van bestellingen van halfstammige fruitbomen en hoogstammen die er voor gaan zorgen dat ze ons landschap meer kleur geven. Daarnaast gingen er ook meer dan 300 bosplantsoen plantjes  de deur uit. Ik bedank dan ook de vele mensen uit Galmaarden, Herne en Bever die ook dit jaar de weg vonden naar onze actie", benadrukte voorzitter André Prové.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 nov 2023
Marc Sluys | 10 nov 2023

archief