REGIO - De eerstelijnszone ELZ Pajottenland is op zoek naar mensen voor hun klankbordgroep

C21

REGIO - De eerstelijnszone ELZ Pajottenland is op zoek naar mensen voor hun klankbordgroep

Eyckenborch__kopie_
De plaats van afspraak is Eyckenborch.- Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 21 januari 2023 organiseert de eerstelijnszone (ELZ) Pajottenland een infovergadering over hun werking en wat u van hun kan verwachten op vlak van welzijn en gezondheid. Tevens zijn ze op zoek naar personen met een zorg- of ondersteuningsnood, mantelzorgers, vrijwilligers en alle andere inwoners van ELZ Pajottenland (Dilbeek, Ternat, Roosdaal, Lennik, Gooik, Galmaarden, Herne en Bever), die interesse hebben in hun   werking en willen toetreden tot hun klankbordgroep. Dit gaat door in WZC Eyckenborch – Bronnenweg 4 in Gooik op zaterdag 21 januari 2023 van 10 tot 12 uur.

 
Wie zijn wij?
De Eerstelijnszone Pajottenland omvat de gemeenten Ternat, Dilbeek, Roosdaal, Lennik, Gooik, Galmaarden, Herne en Bever. Samen met enkele ervaringsdeskundigen - personen met ervaring op het vlak van nood aan zorg en ondersteuning (PZON) - hebben wij binnen onze zorgraad de PZON-cluster opgericht.
 
De zorgraad zoekt enthousiaste inwoners (mantelzorgers, vrijwilligers, patiënten,...)
die graag twee keer per jaar samenkomen voor een babbel over onze werking. Als zorgraad helpen wij het werk van lokale overheden en van zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen, zodat zij de burgers optimaal ten dienste kunnen staan. Op die manier fungeren wij als een soort platform dat de verschillende zorg- en welzijnspartners informeert en waarbij vormingen en netwerkmomenten georganiseerd worden.
 
Wat kan u voor ons doen?
 
Binnen Eerstelijnszone Pajottenland bestaat één van de taken van de zorgraad erin om de PZON te ondersteunen en centraal te stellen in de zorg- en hulpverlening. Omdat wij willen weten wat er onder de burgers leeft, willen wij een breder platform uitbouwen. Hiervoor zoeken wij binnen onze regio een grotere achterban die kan fungeren als klankbordgroep voor onze PZON- vertegenwoordigers. Praktisch gaat het dan om een groep van gewone burgers, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers, vrijwilligers,... (geen professionele hulpverleners) die bereid zijn om samen de psychische, fysische en sociale behoeften van de inwoners, al dan niet met specifieke noden, binnen onze ELZ aan te kaarten.
 
Hoe gaan wij samen te werk?
Met de klankbordgroep streven wij ernaar om een tweetal keer per jaar samen te komen. Via deze praatgroep hopen wij te weten te komen wat er bij de PZON leeft en trachten wij samen naar oplossingen te zoeken. Denkt u dat u kan bijdragen tot een verbeterde werking in onze zone? Neem dan zeker contact met ons op en sluit je aan bij onze klankbordgroep.
 
Wilt u meer weten of u nu al inschrijven dat kan via:  saar.wynant@elz-pajottenland.be
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 13 feb 2023

archief