GALMAARDEN - Weinig belangstelling voor het klimaatcafé op donderdag 16 februari

C21

GALMAARDEN - Weinig belangstelling voor het klimaatcafé op donderdag 16 februari

Editie_galmaarden_milieu_haviland_infoavond_1__kopie_
Twee dames van Haviland samen met schepen Persoons, burgemeester Cattie en schepen Degroote in het Baljuwhuis.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeenten Galmaarden, Bever en Herne organiseerden samen met Haviland een klimaatcafé in het Baljuwhuis van Galmaarden. Blijkbaar liggen de mensen in deze drie gemeenten niet wakker van het milieu. Slechts 16 mensen zakten af naar het Baljuwhuis. Tijdens de corona had iedereen de mond vol van onze natuur, blijkbaar zijn we dit ondertussen allemaal weer vergeten en leven wij terug in onze drukke, drukke wereld en is drie keer op reis gaan belangrijker dan het milieu.
Heb je een topidee om de CO2-uitstoot naar beneden te halen? Of hoe we voedselverspilling kunnen tegengaan? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de ideeën van anderen? Wil je meedenken over hoe we onze gemeenten kunnen klaarmaken voor de toekomst? Kom mee brainstormen over de duurzame toekomst van woningen, mobiliteit, duurzame en hernieuwbare energie, voedselverspilling en bedrijvigheid in jouw gemeente.
Zo kan jij mee vorm geven aan het klimaatbeleidsplan om onze gemeenten klimaatbestendig te maken. Zo werd het klimaatcafé door ons aangekondigd. Ze gingen van start met een kleine quiz om de kennis te testen van de aanwezige mensen. Nadien werden alle aanwezigen in groepjes verdeeld en mochten ze zich zo samen buigen over tal van vragen zoals: duurzaam en hernieuwbare energie naar de toekiomst toe; of hoe zou je de droogte in de zomer bestrijden; wat zou je doen om de kans op overstroming te verkleinen. Iedereen mocht zijn of haar idee op een groot blad papier schrijven en al deze informatie zal door Haviland verwerkt worden.

Voor ze van start gingen spraken schepen Ludo Persoons uit Galmaarden, burgemeester Kristof Cattie uit Bever en schepen voor milieu Kris Degroote uit Herne het publiek even toe. Burgemeester Kristof Cattie wilde wel dadelijk iets duidelijk stellen. "Dit klimaatcafé heeft niets te maken met een eventuele fusie, want in Bever staan wij niet te sprngen om te fusioneren", aldus de burgemeester. Verder ontdekten we tevens een zeer gedreven schepen voor milieu uit Herne, namelijk Kris Degroote. "Wij hebben vorig jaar al een Hernebos aangeplant, we gaan het centrum vergroenen, er komt meer groen ter hoogte van het station van Herne, maar er is nog veel werk te doen. Ik heb trouwens zelf ook al tal van bomen en struiken aangepant bij mij thuis. Ik bekijk ook of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen ter hoogte van de sporthal in Herne. Op het dak is dit niet mogelijk want niet stevig genoeg!, verder moet het gemeentehuis van Herne dringend dubbel glas krijgen. Ik ben wel nog maar 5 maanden schepen dus ik heb nog veel werk te doen", vertelde deze zeer gedreven milieuschepen.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief