HERNE/BEVER - Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor 2023 – Ook uw mening is belangrijk

C21

HERNE/BEVER - Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor 2023 – Ook uw mening is belangrijk

Burgerbevraging_2023
HERNE/BEVER - Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor 2023 – Ook uw mening is belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Zo'n 400.000 Vlamingen - van 17 tot 85 jaar - krijgen eerstdaags een uitnodiging om deel te nemen aan de Gemeente-Stadsmonitor 2023. Vanaf woensdag 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid een grootschalige burgerbevraging. Die bevraging is een uniek opinieonderzoek die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers.

De bevraging is opgedeeld in 13 thema’s: armoede, cultuur en vrije tijd, demografie, economie, klimaat, milieu en natuur, lokaal bestuur, mobiliteit, onderwijs en vorming, ruimte, samenleven, werk, wonen en woonomgeving en zorg en gezondheid.

De Gemeente-Stadsmonitor bevat meer dan 300 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld door middel van de driejaarlijkse burgerbevraging. De Gemeente-Stadsmonitor is een meet-en leerinstrument voor zowel burgers als besturen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur wil met deze beleidsmonitor elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Iedereen kan ermee aan de slag om het strategisch beleid van gemeenten en steden te analyseren, onderbouwen en sterker te maken!

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

ABB zal de resultaten van de burgerbevraging vanaf januari 2024 gratis ter beschikking stellen op een vernieuwde website met syntheses, rapporten en interactieve toepassing op gemeenteniveau.

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be . Op deze website kan je bovendien ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief