REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier

C21

REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier

Editie_galmaarden_fuif_2__kopie_
Feest in de zaal Willem Tell.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_fuif_4__kopie_
Feest in de zaal Willem Tell.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_fuif_3__kopie_
Feest in de zaal Willem Tell.- Foto Marc Colpaert
 
In de zaal Willem Tell in Tollembeek kwamen enkele honderden kinderen uit Galmaarden, Bever en Herne samen om er op een veilige manier samen feest te vieren. De MEGA fuiven in het Pajottenland willen de kinderen sensibiliseren rond gezondheid en veilig fuiven vooraleer ze de stap zetten naar het secundair onderwijs. De MEGA fuif werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2 dagen.  "We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons MEGA succes", aldus Bianca Vanreepinghen coördinator MEGA project Pajottenland. Omwille van veiligheidsredenen werd de afsluitende activiteit dus opgesplitst in 2 dagen. Vrijdag 26 mei warebn de lagere scholen van de gemeenten Bever, Galmaarden en Herne uitgenodigd. Deze fuif ging door in de zaal Willem Tell Tollembeek. In totaal namen 455 leerlingen gedurende de twee dagen deel aan de afsluiter van het MEGA project. 
Daar bovenop verwelkomen we ook alle leerkrachten en MEGA partners zoals jeugdregio Pajottenland, huis van het kind Pajottenland, JAC Halle-Vilvoorde, CLB Halle. Zij verzorgden een infostandenbeurs met info over hun werking, leuke gadgets en spelletjes voor de kinderen. Thema’s als gehoorschade, gezonde alternatieven in de vrije tijd, komen aan bod. We willen de middagpauze dus zinvol opvullen met heel wat informatie. 
Daarnaast verzorgt Paco Producties een toneelstuk met als titel ‘Mist’ waar de MEGA thema’s aan bod komen. 
De deelnemers worden getrakteerd op een gezonde appel aan de infostand rond gezondheid. Het MEGA project omvat tal van gezondheidsthema’s zoals veilig internetten en gamen, bellen van de veiligheidsdiensten in geval van nood, omgaan met stress, omgaan met groepsdruk, risico’s van verslaving, omgaan met druk van de reclame enz. Het project kadert dus binnen ‘het charter gezonde gemeenten’ in onze 6 gemeenten. "We willen dit jaar ook gericht inzetten op sensibilisatie rond mentaal welzijn",  zegt Bianca Vanreepinghen, intergemeentelijke preventiewerker gezondheid Pajottenland. Daarom werd Warme William in the picture gezet op beide activiteiten. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief