Cultuurraad BEVER nodigt uit op zijn eerste Boombal

C21

Cultuurraad BEVER nodigt uit op zijn eerste Boombal

Affiche
Cultuurraad BEVER nodigt uit op zijn eerste Boombal - Affiche
 

De cultuurraad van Bever organiseert op 8 juli een ‘Boombal’, een feest voor iedereen waar dansen op live folkmuziek centraal staat. Om 19u30 is er een dansinitiatie onder de leiding van getalenteerde Boombal-entertainers. Vanaf goed 20 u zijn het Wim Claeys en Guus Herremans het met hun arsenaal aan muziekinstrumenten die het feestje in handen nemen en wordt het dansen geblazen. Het feest gaat door in de gemeentelijke feestzaal Plosje 10 in het centrum. Inschrijven is niet nodig.

Het Boombal-fenomeen ontstond op Vlaamse bodem. Vanuit Gent veroverde het de grote Vlaamse steden. Grote troeven zijn de laagdrempeligheid want ieder Boombal begint met een dansinitiatie. In een minimum aan tijd krijgt iedereen dan de finesse van het Boombaldansen onder de knie. Op de dansvloer is er plaats voor u, voor mij, voor ons, jong of minder jong, hetzij alleen, in een duo-formatie of in groep,…. voor iedereen dus.

Het doel van Boombal en van de cultuurraad is mensen samenbrengen, dansen en plezier maken. Het Boombal wordt trouwens opgeluisterd door de Gentenaar Wim Claeys, de one and only bezieler van het Boombal.  Daarna neemt Guus Herremans, een talentvolle folkmuzikant van 28 het over.  Accordeonist Guus Herremans groeide op in Londerzeel en woont nu in Lennik. Hij studeerde af aan de kunsthumaniora van Turnhout. Als lesgever trekzak was hij ook een tijdje aan de slag in de muziekacademie van Gooik.

Een Boombal wordt niet elke dag in de buurt van Bever georganiseerd. Het is een hedendaags dansfeest met moderne live folkmuziek ondergedompeld in een gemoedelijke sfeer. Boombal maakt  gebruik van een muziekgenre dat bestaat uit verhalende songs geïnspireerd op traditionele volkse muziek. De muziek wordt meestal akoestisch uitgevoerd met een gitaar, viool en/of accordeon.

Wil je nog meer lezen over Boombal en zijn geschiedenis? Check de site:  https://www.Boombal.be/214GeschiedenisBoombal.htm

Inkomkaarten aan 16 euro zijn in voorverkoop te verkrijgen bij alle leden van de cultuurraad*. Aan de inkom kosten zij 18 euro. Bijkomende info: liesbethvandormael@hotmail.com of 0476/35 15 24.

*De leden van de cultuurraad zijn Andy Peerlinck, Anna Durang, Annemie Wielant, Denise Duverger, Georges Sauvage, Jean-Pierre Beke, Kevin Buyl, Kurt De Groeve, Liesbeth Vandormael, Marie-Jeanne Deschuyteneer, Myriam Vanholder (administratie) en  Véronique Vandenbossche.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief