GOOIK - Werken rond mentaal welzijn in het najaar in het Pajottenland

C21

GOOIK - Werken rond mentaal welzijn in het najaar in het Pajottenland

Processed-3319084d-8440-4fa2-b365-0508d6abfd75_nmkzo2o6
 
In het najaar werken we in het Pajottenland aan het taboe rond mentaal welzijn want enkel samen zijn we veerKRACHTig! Op 1 oktober start de 10 daagse rond geestelijke gezondheid
 
Spreukenactie 
De lokale handelaars werden aangeschreven vanuit de gemeentebesturen, om spreuken te schrijven op hun etalage. Ook de gemeentelijke gebouwen zullen opgefleurd worden met leuke, positieve spreuken. De bedoeling hiervan is, als mensen voorbij komen, dat ze er een goed gevoel aan overhouden! De lokale handelaars kunnen bij het lokale bestuur gratis krijtstiften aanvragen en ook een gidsje met leuke spreuken. Je hoeft niet perfect te zijn, om geweldig te zijn....
Zoek geluk niet te ver, straks kijk je er over....
De spreuken kaderen in de campagne van samenveerkrachtig. Daarom roepen we ook op om de hashtag samenveerkrachtig toe te voegen. Ook inwoners mogen een leuke spreuk delen op sociale media. Hoe meer positieve energie in het Pajottenland, hoe beter! 
 
Ook spiegelstickers zullen de toiletten van het gemeentehuis, de sporthal, de muziekacademie, het sociaal huis, opfleuren. 
Onder het motto 'je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn, wat is jouw kracht?' willen we helpen om het taboe te doorbreken en mensen aan te zetten tot nadenken over hun krachten in moeilijke tijden. 
 
 Gezonde gemeenten
 

Bianca Vanreepinghen, preventiewerker gezondheid Pajottenland, organiseert deze acties binnen het intergemeentelijk actieplan gezonde gemeenten en de duurzame ontwikkelingsdoelstelling 'goede gezondheid en welzijn'. Want in het Pajottenland werken we aan gezonde gemeenten!  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 30 mei 2024

archief