Koor Gaudicanto schenkt 2.859 euro aan Een hart voor Elise

C21

Koor Gaudicanto schenkt 2.859 euro aan Een hart voor Elise

Editie_bever_muziek_koor_2__kopie_
Foto van het concert in Bever. - Foto Marc Colpaert
 
Zoals beloofd heeft het Geraardsbergse koor Gaudicanto de opbrengst van zijn concert van 5 mei in Bever overgemaakt aan de actie Een hart voor Elise, die comfort en liefdevolle zorg wil helpen bieden voor een kindje met het zeer zeldzame CACNA1b-syndroom.
 
De anderhalf jaar oude Elise Hoebeke lijdt aan het CACNA1B-syndroom, een even zeldzame als genadeloze genetische aandoening die wereldwijd slechts zeven kinderen treft. Toen dirigent Marc Gerain van het koor Gaudicanto via Elises oma hoorde over het wel zeer onfortuinlijke lot van het meisje, was hij zo aangegrepen dat hij het bestuur van zijn koor voorstelde de opbrengst van een concert weg te schenken aan de steunactie voor het kind. Aangezien het koor sinds het aantreden van zijn huidige voorzitter, vijftien jaar geleden, jaarlijks ten minste één keer optreedt voor een goed doel, werd het voorstel meteen aangenomen.
 
Begin mei bracht Gaudicanto tweemaal een programma dat integraal bestond uit versies van het Ave Maria en de vertaling van dat gebed in een aantal andere talen. Van het concert in Bever, op 5 mei jongstleden, zou de opbrengst integraal worden overgemaakt aan de actie Een hart voor Elise, die haar dooppeter lanceerde om Elise te ondersteunen in haar moedige strijd en haar familie te helpen bij het dragen van de financiële lasten voor haar medische zorg.
 

Nu met de afrekening van Sabam de laatste onkosten voor het concert zijn vereffend, kan Gaudicanto met enige trots niet minder dan 2.859 euro schenken aan de actie. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 30 mei 2024

archief