Eerste steen voor een nieuw schoolcomplex werd geplaatst door schepen Cindy Durieux in Akrenbos in Bever

C21

Eerste steen voor een nieuw schoolcomplex werd geplaatst door schepen Cindy Durieux in Akrenbos in Bever

Editie_bever_bouw_nieuwe_school_6__kopie_
De eerste steen van een nieuwe kleuterschool.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_2__kopie_
De eerste steen van een nieuwe kleuterschool.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_3__kopie_
Mensen van Haviland en de architect.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_5__kopie_
Er was heel wat belangstelling.- Foto marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_7__kopie_
Tal van kinderen mochten de eerste steen komen plaatsen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_8__kopie_
De eerste steen van een nieuwe kleuterschool.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_11__kopie_
De eerste steen van een nieuwe kleuterschool.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_9__kopie_
De eerste steen van een nieuwe kleuterschool.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_bever_bouw_nieuwe_school_10__kopie_
De leerkrachten uit Bever.- Foto Marc Colpaert
 
Zopas werd de eerste steen geplaatst van een nieuw schoolcomplex in Akrenbos 133 in Bever, kostprijs om en bij de 5 miljoen laat Haviland ons weten.(Gelukkig kan de gemeente een beroep doen op de nodige subsidies) Het gemeentebestuur van Bever en de Gemeenteschool Ak’Cent Bever plannen er een nieuwbouw op de site in Akrenbos 133, voor de inrichting van het volledige onderwijstraject van de school, dus zowel voor de peuters, kleuters als het eerste leerjaar. Om dit te kunnen realiseren heeft de school onder meer nood aan een geschikt aantal aangepaste klaslokalen en andere lokalen. De nieuwe school zou operationeel moeten zijn op 1 september 2025. Maar dit hangt natuurlijk ook wel een beetje af van het weer", aldus Koen van Haviland.
 
 
Het bouwteam van Haviland begeleidt de studieopdracht voor de bouw van een nieuw schoolgebouwcomplex op de site Akrenbos 133. In een tweede fase verzorgen ze ook de volledige omgevingsaanleg. De huidige schoolgebouwen van de Gemeentelijke Basisschool Ak'Cent Bever bevinden zich momenteel op verschillende locaties :
 
Kleuter- en lagere school - Vestiging Kerkhove 14, Bever : deze vestiging blijft integraal behouden met alle gebouwen en buitenaanleg zoals ze op heden bestaan.
Lagere school – Vestiging Akrenbos 71A, Bever : Dit oude schoolgebouw voldoet immers niet meer aan de hedendaagse verwachtingen. Deze vestiging zal volledig buiten gebruik worden gesteld als het nieuwe schoolcomplex klaar is.
Kleuterschool – Vestiging Akrenbos 133, Bever : deze vestiging zal worden uitgebreid.  De twee vestigingen van Akrenbos zullen dus op deze site samengevoegd worden door toevoeging van een nieuw schoolgebouwcomplex bij het bestaande vrij nieuwe kleuterschool-gebouw.
 
 
Schepen Cindy Durieux mocht samen met enkele kinderen de eerste stenen van de nieuwe kleuterschool symbolisch plaatsen. Binnen tien dagen gaan de werken voor de ruwbouw van start en tegen eind september zouden deze werken moeten afgelopen zijn. "Voor we met de plannen gestart zijn voor deze nieuwe kleuterschool, hebben we goed geluisterd, naar ondermeer de leerkrachten om  deze school zogoed mogelijk af te stemmen op hun noden. Ongeveer 160 leerlingen zullen hier in deze vestiging een plaatst krijgen", aldus de schepen. Burgemeester Kristof Cattie bedankte alle mensen die meegewerkt hebben om dit project tot een goed einde te brengen. 
 
Doordat het aantal kinderen van 80 naar 160 zal gaan werd er ook al een werkgroep, die moet instaan voor de veiligheid  in het leven geroepen om dit te bekijken. "Met meer leerlingen in onze toekomstige school komen er ook meer wagens in deze straat. Wij gaan dan ook met een werkgroep kijken, hoe we er voor kunnen zorgen, dat alles heel veilig kan verlopen als de nieuwe school er staat", besluit Schepen Durieux. 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 10 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 30 mei 2024

archief