BEVER- Champagne voor bloed

C21

BEVER- Champagne voor bloed

Bever_bloedgeven_nov_2009_deschuyffeleer__5_
Bloedgevers Bever - Elf actieve bestuursleden - Foto Deschuyffeleer
 
Bever_bloedgeven_nov_2009_deschuyffeleer__3_
Een fles champagne voor het aanbrengen van een donor - Foto Deschuyffeleer
 
Bever_bloedgeven_nov_2009_deschuyffeleer__4_
Thomas porde zijn vrienden aan om ook bloedgever te worden - Foto Deschuyffeleer
 
Bever_bloedgeven_nov_2009_deschuyffeleer__7___1739_x_1518_
Floortje Debrael uit Viane samen met haar aanbrenger en het diensthoofd van het transfusiecentrum - Foto Deschuyffeleer
 

19 jaar geleden ging de afdeling “Bloedgevers Bever” als onderafdeling van de “Bloedgevers van Herne” van start. Bever is al jaren een afdeling die vier keer per jaar met een opkomst van telkens zo’n 200 bloedgevers zorgt voor de beste procentuele resultaten in heel Vlaanderen. Op de bloedinzameling van vrijdagavond kwamen maar liefst 229 bloedgevers opdagen. Voor 36 onder hen was het de eerste gift.

Referentiepunt
Voor de ploeg van het bloedtransfusiecentrum Vlaams-Brabant/Limburg is Bever een referentiepunt. Niettegenstaande de afstand met hun thuisbasis Leuven is het voor het team telkens een plezier om in Bever bloed te komen inzamelen. Bever is speciaal, Bever is vindingrijk, Bever is aangenaam,   Bever is gedreven, Bever is uitzonderlijk.... zijn slechts enkele sprokkels die zonder enige moeite te grabbel worden gegooid.
 
Champagne
Bever is inderdaad vindingrijk. Iedereen die op 10 november een nieuwe jonge donor kon aanbrengen mocht naar huis met een fles echte champagne. De nieuwkomers werden bovendien getrakteerd op een uitstap naar het avonturenpark van Fumay met inclusief een ritje op de Fantasticable. Dat is vliegen aan 130km/u op 110 meter hoogte boven de Maas over een lengte van meer dan één kilometer. De flessen champagne schoten hun doel dan ook niet voorbij aangezien 36 nieuwkomers het parochielokaal wisten te vinden voor een eerste bloeddonatie.  Zo zette Thomas Singelé zich heel speciaal in. Hij bewoog drie van zijn vrienden  om bloedgever te worden. Met veel plezier zakten Raphaël, Michaël en Tangy meteen naar Bever af.
 
Bestuursleden Bloedgevers Bever : Ilse Vanhoutteghem, Isabelle Druez, Sonja Denijs, Myriam Vanholder, Monique Vandenberghe, Alain Timmermans, Christian Krikilion, Guido Collijns, Jean-Luc Delbar en voorzitter Philippe Allert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief