BEVER - Sint-Elooivrienden vieren hun 50-jarig bestaan

C21

BEVER - Sint-Elooivrienden vieren hun 50-jarig bestaan

Editiepajot_-_st-elooisvrienden_bever_-_deschuyffeleer__3_
Het dagelijks bestuur van de vriendenkring St-Elooisvrienden Akrenbos-Bever - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_st-elooisvrienden_bever_-_deschuyffeleer__6_
Het voltallig bestuur St-Elooisvrienden Akrenbos - Bever - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_st-elooisvrienden_bever_-_deschuyffeleer__11_
De oude garde met een gouden kroontje - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_st-elooisvrienden_bever_-_deschuyffeleer__15_
St-Elooisvriend Michel Desmecht - Foto Deschuyffeleer
 

Ruim 150 St-Elooivrienden schoven andermaal aan tafel voor hun jaarlijks feestmaal in zaal Cosmos. De vriendenkring zag het levenslicht in 1959. Het feestmaal kreeg dan ook ditmaal een gouden tintje mee.

“Onze vriendenkring brengt de mensen bij elkaar die ooit één of andere band hadden met ’t Sisse, de vroegere smidse van de broers Vrancx op Akrenbos. Wat in den beginne een klein dineetje was voor de viering van de patroonheilige van de metaalbewerkers is geleidelijk uitgegroeid tot een heuse vriendenkring die verschillende activiteiten op het getouw is gaan zetten in het gehucht”, weet Adrienne Destaercke zich te herinneren. Zij is overigens de weduwe van één van de broers Vrancx en behoort tot het kransje getrouwen van het eerste uur.   
 
“De smidse is inmiddels verdwenen maar de St-Elooisvrienden blijven er prat op gaan de traditie in ere te houden. Daarnaast nam de vriendenkring mettertijd ook de fakkel over van de organisatie van Akrenboskermis, een driedaags feestprogramma in volle zomer voor jong en minder jong,” zegt voorzitter Stéphane Leybaert.  
 
Michel Desmecht, alias Prise, de veteraan onder de vroegere werknemers, weet zich nog heel wat bijzonderheden te herinneren. “1 december, de dag van St-Elooi, was vroeger uitsluitend een mannenfeest dat begon bij het krieken van de dag en waarop heel wat drank moest worden verzet. Gelukkig was er toen nog geen sprake van alcoholcontroles.”
 
Het dagelijks bestuur van de vriendenkring bestaat thans, naast voorzitter Stéphane Leybaert, uit Vincent en Valérie Vrancx, Christel Letouche, Geert Landuyt, Guy Decoster, Pascal en Maureen Godaert, Dirk Willem, Gino Sermon en Sandra Walraevens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief