BEVER - Nieuwssprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER - Nieuwssprokkels uit de gemeenteraad

Logo_bever
Repro Editiepajot - Deschuyffeleer
 

De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst met de Vlaamse Overheid inzake de verkeersdatabank goed. Bever treedt ook toe tot de intergemeentelijke preventiedienst drugs en alcohol voor het Pajottenland. De burgemeester werd aangeduid als lid van het Beheerscomité.De nieuwe preventiemedewerkster Bianca Vanreephingen trad overigens dezelfde dag in dienst. Naast preventie wil het beheerscomité ook werk maken van opvang van probleempersonen en mensen uit hun omgeving.

Cultuurregio
Verder stemde de gemeenteraad in met de  goedkeuring van de oprichtingsakte van de projectvereniging cultuurregio Pajottenland en Zennevallei. Mits goedkeuring door de Vlaamse Overheid kan de aanstaande cultuurregio rekenen op een subsidie van 300 000 euro voor het werken rond roerend en immaterieel erfgoed. Bever dient bovenop slechts 20 cent per inwoner bij te dragen. Cultuurschepen Marleen Flamand werd aangeduid als lid van het bestuur, terwijl voor de minderheidsgroep Marie-Elise Vanderkelen als raadgevend lid zal zetelen.
 
Kleuterpaviljoen
Op voorstel van de politiezone gaf de gemeenteraad ook zijn akkoord voor het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met het dierenasiel van Ninove. In de nieuwe overeenkomst worden de kosten voor het afhalen van dieren precies vastgelegd.
 
De raming voor het oprichten van een nieuw kleuterpaviljoen op Akrenbos wordt geraamd op 340 000 euro. De gemeente plant evenwel een opsplitsing van het dossier met enerzijds aankoop materiaal en eigen verwerking en anderzijds werken uit te voeren door derden.

Raadslid Marie-Elise Vanderkelen betreurde vanuit de oppositie dat de gemeentelijke afgevaardigde zelden deelneemt aan de vergaderingen van Pajottenland
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief