Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Het worden drukke weken voor Het Kinderuur

Editiepajot_bart_devill___kinderuurrepetitie
foto's Devillé
 

 Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Het Kinderuur werd zaterdag 28 september met de jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode het standbeeld van Het Kinderuur en Nonkel Wim officieel ingehuldigd. De volgende weken staan uiteraard in het teken van de toneelopvoeringen ter gelegenheid van Sinterklaas. Het is nu al vele jaren het geval. Terwijl de terrasjes zich in september nog vullen met nazomer-genieters starten de leden van Het Kinderuur reeds met de voorbereidingen van het winterse sinterklaasfeest. Een drietal maanden en 16 repetities later zijn ze klaar voor een nieuwe sinterklaasmarathon.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rode Sportief organiseert 4de quiz

Editiepajot_bart_devill___quiz2018
Quiz 2018 / foto Bart Devillé
 

 Vier jaar geleden nam Wielersportclub Rode Sportief voor het eerst het initiatief om een quiz te organiseren. Het ging om een “algemene” quiz met een kwinkslag naar het wielrennen. En het bleek van in ’t begin een schot in de roos, zodat er een vervolg werd aan gebreid. De vierde algemene quiz voor gelegenheidsploegen – een “Quiz met karakter” – vindt plaats op zaterdag 2 november in Cultureel Centrum Wauterbos,  Wauterbos 3 in Sint-Genesius-Rode, deuren om 19u, start quiz om 19u30. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Regering pakt de Bierenberg aan

Aantekening_2019-10-09_193008
Leegstaande gebouwen Moleculaire Biologie VUB-ULB in de Paardenstraat - Bierenberg Rode
 

De Bierenberg in de wijk De Hoek van Sint-Genesius-Rode staat letterlijk in het jongste Vlaams Regeerakkoord. De Vlaamse regering gaat op zoek naar een definitieve oplossing voor de leegstaande universiteitsgebouwen en de omliggende natuur.  Dat is in ieder geval goed nieuws voor omwonenden en voor de fauna en flora die deze meer dan 7hectaren grote  site rijk is.

Ze kan trouwens een  mooie schakel  worden in de verbinding van de Brabantse bossen die in een (nationaal) landschapspark  zullen worden opgenomen: van Hallerbos tot Heverleebos over het Zoniënwoud heen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Jaarmarkt SINT-GENESIUS-RODE werd uitgeregend

Aaaajaarmarkt_rode_1
 

Sint-Genesius-Rode had het dit jaar alles behalve getroffen met het weer. Hoe je het ook draait of keert, de 140ste editie werd gewoon uitgeregend. En niettegenstaande deze omstandigheden was de publieke opkomst toch nog bevredigend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO tellen samen 15.000 cursisten

Sgr_5_en_9__persbericht_20190912
De samenwerking is bezegeld. Foto Ingezonden
 

Crescendo CVO en GLTT-CVO ondertekenden op 1 september een samenwerkingsakkoord. Beide centra voor volwassenenonderwijs gaan nauw samenwerken in en om Mechelen en de Vlaamse Rand

Volwassenenonderwijs Crescendo CVO en GLTT-CVO gaan samenwerken. Het duo verstrekt samen onderwijs aan jaarlijks 15.000 cursisten. De samenwerking leidt tot een evenwichtig aanbod volwassenen- en tweedekansonderwijs met keuze uit meer dan 60 opleidingen voor iedereen uit de brede Mechelse regio en de Vlaamse Rand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Beersel/Sint-Genesius-Rode Academie Orfeus start nieuw schooljaar met heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___academie_orfeus
foto Bart Devillé
 

Ook in Academie Orfeus, met vestigingsplaatsen in Alsemberg, Huizingen en Sint-Genesius-Rode, is het nieuwe schooljaar begonnen. Er zitten veel nieuwigheden in het aanbod. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE 140ste Jaarmarkt presenteert heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomite_rode19
foto Bart Devillé
 

Op zaterdag 28 september vindt de 140ste editie van de jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode plaats. Het heel actieve en gewijzigde jaarmarktcomité laste, naast de permanente animatie met optredens en de standen van marktkramers, verenigingen en de garage sale in de Kerkstraat, weer wat nieuwigheden in het uitgebreide programma in.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Vzw De Kameroade van Ro organiseren 2de editie Bal van Ro

Editiepajot_bart_devill___bal_van_ro
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 14 september , vanaf 20u,  organiseert de vzw De Kameroade van Ro zijn tweede benefietbal in het Cultuurcentrum Wauterbos te Sint-Genesius-Rode. Na de succesvolle editie van vorig jaar werd besloten op de ingeslagen weg verder te gaan. Het “Bal van Ro” wordt georganiseerd door vzw de Kameroade van Ro met als doel om een goed doel te steunen uit de regio of met een sterke plaatselijke link. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rodense Lea’s vliegen er opnieuw in

Editiepajot_bart_devill___rodense_lea_s
foto Bart Devillé
 

  De Rodense Lea’s dragen al voor de 4de keer hun steentje bij aan de plantenverkoop voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar kregen zij ook te horen dat de ploeg van Beersel ook dit jaar geen azalea’s meer te koop zullen aanbieden. De Rodense Lea’s willen er dan ook alles aan doen om dit op te vangen. Door het uitbreiden van de verkooppunten zijn extra helpende handen  dan ook meer dan welkom! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Vzw “de Rand” en de voetbalbond lanceren speldoos

Editiepajot_bart_devill___speldoosvoetbal
ingezonden foto
 

Vzw ‘de Rand’ en de Koninklijke Belgische Voetbalbond lanceren samen een speldoos om kinderen snel en op een leuke, speelse manier de belangrijkste voetbalwoordenschat bij te brengen en te laten oefenen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief