Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

Meer dan 60 winkels van Spar Colruyt Group installeren AED-toestellen na geslaagde crowdfunding

Assets_img_banner
 

 Na een geslaagde crowdfundingactie zullen liefst een derde van de Spar Colruyt Group-winkels over een gloednieuw automatische externe defibrillator (AED) beschikken. De aankoop ervan werd door de klanten en de winkels samen gefinancierd. Door klanten bij hun aankopen een bedrag te laten doneren, of door het aankoopbedrag naar boven te laten afronden, droegen ze bij tot de aankoop van deze levensreddende toestellen. Geplaatst langs de buitenkant van de winkel zijn ze zeven dagen per week dag en nacht toegankelijk voor alle buurtbewoners. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Extra leefgebied voor de vroedmeesterpad in de Kwadebeekvallei in RODE

Poeltje_voor_de_vroedmeesterpad_-_rlp_z
Poeltje voor de vroedmeesterpad - RLP&Z
 

 Het brongebied van de Kwadebeek in Sint-Genesius-Rode krijgt een herinrichting die de vroedmeesterpad ten goede komt. Met de aanleg van kleine waterpartijen en stapelmuurtjes geven Natuurpunt Rode-Linkebeek en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei deze bijzondere ambifiesoort een stevige duw in de rug.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden & Devogeleer Emilengezonden foto
 

LENNIK / TERNAT / SINT-GENESIUS-RODE - Vrijwilligers Consultatiebureaus "de weeg" Pavok krijgen geschenkmand

Pavok-cb--161936180_357329280790_n_
 

Bij drie Consultatiebureaus voor het jonge kind (in de volksmond "de weeg") van Lennik, Ternat en Sint-Genesius-Rode heeft de inrichtende organisatie PAVOK vzw haar vrijwilligers verwend met een geschenkmand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-GENESIUS-RODE GC De Boesdaalhoeve lanceert online concert, voorleessessie en podcast

Editiepajot_bart_devill___boes
ingezonden foto
 

 Eind februari wachtte aan dienstencentrum De Boomgaard een gezellig ingerichte container op mensen die zin hadden in een coronaveilige babbel. Dat kon met iemand die ze kenden of met een mystery guest. Ook gemeenschapskrant buurten nam deel aan deze Foyer on tour en stelde enkele vragen aan Rodenaren die aan de andere kant van het plexiglas plaatsnamen. Via de podcast containerklap Rode ontdek je vanaf vrijdag 12 maart enkele antwoorden op de vragen Wat is je vroegste herinnering aan Rode? Wat mis je in Rode? Wat heeft corona jou geleerd?

Te beluisteren via https://www.deboesdaalhoeve.be/nl/news/6153/podcast-met-containerklap
 
In Foyer on tour kwamen ook enkele artiesten langs als mystery guest. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

Img_5389-1
 

  Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen. De vaccinatiecentra merken op dat heel wat burgers hun afspraak niet bevestigen of niet laten weten of ze het wensen te annuleren. Hierdoor ontstaan echter problemen bij de organisatie van de agenda’s van de vaccinatiecentra. 

Callcenter vaccinatiecentrum De Bres Halle: 0800 900 58 (gratis nummer)

Callcenter vaccinatiecentrum DOC Alsemberg: 0800 900 59 (gratis nummer)

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE “Foyer on Tour” komt er aan

Editiepajot_bart_devill___babbelbox_rode
ingezonden foto
 

 De aangekondigde ‘FOYER ON TOUR’ is aangekomen ! Misschien heb je hem al zien staan op de parking van LDC de Boomgaard in Sint-Genesius-Rode. Deze week worden er nog enkele opnames gemaakt en wordt er nog gezorgd voor een gezellige inkleding. Volgende week is iedereen dan van harte welkom ! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief