Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21

Busselot en Van Rompuy vormen 'tandem' in Vlaams parlement

Image001
 

 Sinds januari is de Halse schepen Pieter Busselot gestart als nieuwe parlementair medewerker van Vlaams fractieleider Peter Van Rompuy (CD&V). Als schepen is Busselot ideaal geplaatst om de brug te maken tussen lokale dossiers uit de regio en het Vlaamse niveau. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

Feestelijke opening fototentoonstelling Crescendo CVO in HALLE en RODE

321600630_914956656353380_311093044640036473_n
 

 Op dinsdag 24 januari vond op campus GLTT Halle de vernissage plaats van de fototentoonstelling van de cursisten Digitale fotografie die de drie basismodules met succes beëindigden. De foto’s zijn nog tot het einde van het schooljaar in de gangen van campus GLTT Halle en campus GLTT Rode te bewonderen tijdens de openingsuren van de campussen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2023
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - Jubilerende vereniging organiseert ledenfeest

Editiepajot_bart_devill___femma_rode_100_jaar
Foto Bart Devillé
 

 Femma/KAV Rode bestaat dit jaar 100 jaar en de jubilerende vereniging organiseert bij deze gelegenheid een ledenfeest, ook voor zij die ooit lid waren. Het kan ook een mooi weerzien worden met een op-en-top Rodense vereniging! Een en ander vindt plaats op woensdag 1 februari

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Kameroade van Ro schenken cheque aan vzw Net & Men Kanker

Editiepajot_bart_devill___kameroade_van_rou
Ingezonden foto
 

Onlangs organiseerde de vzw Kameroade van Ro de 3de editie van het Bal van Ro in het C.C. Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Deze editie werd een groot succes. De zaal was volgelopen, de bar draaide op volle toeren en er werd gedanst tot in de vroege uurtjes. Door de talrijke opkomst van het publiek en de financiële en logistieke steun van  sponsors wordt een mooie opbrengst aan dit evenement overgehouden. De organisatoren waren dan ook heel tevreden en fier afgelopen zaterdag een cheque te kunnen uitreiken aan vzw Net en Men Kanker voor een bedrag van 3.115,31 €. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De provincie Vlaams-Brabant investeerde in Natuur op school ook in RODE

Scherm__afbeelding_2023-01-05_om_20
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeerde in december 39.058,35 euro in ‘Natuur op school’. Ze wil hiermee 6 scholen in Huldenberg, Leuven, Sint-Genesius-Rode en Zoutleeuw stimuleren om hun site te vergroenen en zo te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Een gezond, gelukkig nieuwjaar en 365 gelukkige dagen in 2023

Happy
De redactie van www.editiepajot.com  wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, dat al uw wensen en dromen in 2023 werkelijkheid mogen worden. In de eerste plaats een gezond 2023, want zeg nu zelf wat is er belangrijker dan een goede gezondheid. Verder hopen wij dat wat u ook van plan bent in dit nieuwe jaar dat al uw wensen en dromen mogen uitkomen? Wij duimen in ieder geval.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2023
redactie
redactie
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

SINT-GENESIUS-RODE - OLV Kerstactie voor het goede doel was erg succesvol

Editiepajot_bart_devill___olv_rode_kerst
Foto Bart Devillé
 

 Afgelopen woensdag 21 december startte de lagere school van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode een kerstactie voor het goede doel op. Een eerste activiteit was de verkoop van chocolademelk en koffie. Een massa ouders kwam hierop af en genoot mee van de samenzang met kerstliedjes. En hier bleef het niet bij: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Pimpwedstrijd werd een succesverhaal

Editiepajot_bart_devill___rode_pimp
ingezonden foto
 

 Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag kreeg vereniging Vlaamse Toeristenbond, later de VTB-VAB, nog later de vtbKultuur een nieuwe naam, “Cultuursmakers”. Eén van de feestactiviteiten(nationaal) was een Cartoonexpo. Deze Cartoonexpo met de 30 beste cartoons was een idee  van Johan Marchal- zelf ook cartoonist- uit Sint-Genesius-Rode.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE VOG-comité organiseert opnieuw kerstdiner

Editiepajot_bart_devill___jeugdlokalen_rode
jeugdlokalen Sint-Genesius-Rode / foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar werd het traditionele kerstdiner van VOG nog take away, dit jaar wordt het na de corona-perikelen opnieuw tafelen in Ons Parochiehuis. Voor wie het nog niet zou weten waar over het gaat….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief