Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21

SINT-GENESIUS-RODE - Liza Panneels werd gevierd voor haar 102de verjaardag

Editiepajot_bart_devill___liza102
Foto Bart Devillé
 

 Vandaag zijn de vieringen  van honderdjarigen geen zeldzaamheid en meer en meer stijgen ook het aantal 101- en 102 jarigen en zelfs ouder. In WZC “De Groene Linde” in Sint-Genesius-Rode werd nu Liza Panneels gehuldigd die 102 jaar oud werd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

ZENNEVALLEI - Uitnodigingen voor herfstprik zijn de deur uit

Vaccinatie_halle_
 

In Vlaanderen loopt momenteel de herfstvaccinatiecampagne tegen COVID-19. Alle volwassenen krijgen de kans om de persoonlijke bescherming opnieuw te versterken met een boosterdosis. Alle inwoners van de regio Zennevallei werden intussen uitgenodigd voor deze herfstprik met het aangepast vaccin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE Jaarmarkt Rode wordt een dag vol animatie

Editiepajot_bart_devill___jaarmarkt_rode
Foto ingezonden
 

 Elk jaar vindt er in Sint-Genesius-Rode al een kermis plaats op de laatste zondag van augustus, maar op de laatste zondag van september is er nog een kermis- ook op vrijdag en maandag vanaf 17 uur, zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Deze kermis gaat wel gepaard met de jaarmarkt, dit jaar op zaterdag 24 september, en daar gaan wij het nu over hebben. Wat nu al een zekerheid is: op deze jaarmarkt valt er heel wat te beleven…. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE KTV De Noordstar bestaat 150 jaar

Editiepajot_bart_devill___luc_collin
Luc Collin / foto ingezonden foto
 

 De 150ste  verjaardag van de Koninklijke Toneelvereniging De Noordstar-Rederijkerskamer de Lelie wordt gevierd met een Jubileumcocktail. En waar zou dit beter kunnen plaatsvinden dan in GC De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. Niet alleen is GC De Boesdaalhoeve zowat de thuishaven van de jubilaris, heel wat Rodenaren maken ook deel uit van de jubilerende toneelvereniging. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Werken vervanging spoorwegbruggen zullen voor hinder zorgen

Editiepajot_bart_devill___spoorwegbruggen_rode
Foto Bart Devillé
 

 Van 10-13 september wordt er gewerkt aan de spoorwegbruggen in de Paardenstraat en de Gehuchtstraat. Infrabel werkt verder aan de vervanging van de bruggen van de Paardenstraat en Gehuchtstraat in Rode. Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE De Rodense Lea’s blijven opkomen tegen kanker

Editiepajot_bart_devill___rode_lea_s
ingezonden foto
 

 

Nog een tweetal weken is het zover, dan kan je in Sint-Genesius-Rode en omliggende gemeenten dank zij de Rodense Lea’s- een begrip geworden in de regio-weer een azalea kopen voor Kom op tegen Kanker. Vanaf dit jaar kosten de plantjes 8 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Voormalige sportkoer OLV werd omgevormd tot volwaardig sportveldje

Editiepajot_bart_devill___sportolv
foto Bart Devillé
 

 

In het Onze Lieve Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode werd van deze warme zomer gebruik gemaakt om de voormalige sportkoer helemaal om te vormen tot een volwaardig sportveldje met kunstgras. Woensdag 31 augustus werd officieel 'de aftrap' gegeven. Dit in aanwezigheid van o.m.sponsorende ouders. Vroeger werd van deze zogenaamde sportkoer enkel gebruik gemaakt tijdens de speeltijden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - Een kwarteeuw Boesdaalhoeve wordt gevierd

De_boesdaalhoeve
 

Tijdens het weekend van 10 en 11 september viert Gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius Rode zijn 25ste verjaardag. En dit niet zomaar, er staat heel wat op het programma en het wordt een goed gevuld weekend! Er wordt een gevarieerd programma aangeboden met allerhande optredens en doorlopend animatie voor jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 aug 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

Unnamed__6_
Teken nu de petitie
 
Wat zouden proefdieren zeggen als ze konden praten?, niet zo veel goeds vermoeden we. Vandaag, 9 augustus, lanceren 12 Europese landen samen een nieuwe video ter ondersteuning van de campagne Voor cosmetica zonder dierenleed - maak Europa dierproefvrij. Teken vandaag nog de petitie

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Demir sluit onteigening landbouwgrond niet uit in Brabantse Wouden

Bos_in_de_lente_-_regionaal_landschap_pajottenland___zennevallei
 

De massale aankoop van landbouwgronden voor bebossing door het Agentschap Natuur en Bos beroert al geruime tijd de gemoederen bij heel wat landbouwers. Uit een antwoord dat Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans ontving van minister Demir blijkt dat ook onteigening als instrument zal worden gebruikt indien er niet vrijwillig wordt verkocht. ‘Broodroof’, klinkt het bij de Vlaams-nationale partij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief