Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21

Nu zaterdag, 10 juni, Start verkoop van de Cultuurhuizen in de regio!

Scherm__afbeelding_2023-06-07_om_21
 

 De Cultuurhuizen in de regio Pajottenland & Zennevallei zijn verheugd het nieuwe cultuurseizoen aan jullie voor te stellen. Nu zaterdag 10 juni starten ze hun ticketverkoop. Tip van de week ? Installeer je zaterdagochtend met een kop koffie en een koffiekoek achter je computer, surf naar de websites van je favoriete cultuurhuizen en bestel je tickets voor het komende cultuurseizoen. Wie liever ter plekke zijn tickets gaat kopen, kan dat natuurlijk ook.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys
 

REGIO - De “Weeg” viert verpleegkundige en vrijwilligers en zoekt extra helpers

Pavok-cb--wa-image-230330rt_
Ingezonden foto
 
De Consultatiebureaus van Kind en Gezin van Ternat, Lennik en Sint-Genesius-Rode worden uitgebaat door de onafhankelijke kinderopvangdienst Pavok. Onlangs vierden ze in Lennik hun verpleegkundige Griet. Zij gaat met pensioen na 40 jaar dienst bij Kind en Gezin. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Inschrijvingen basisonderwijs in regio HALLE

Scherm__afbeelding_2023-03-23_om_13
 

 De scholen van Beersel, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gebruiken al enkele jaren een centraal aanmeldingsregister (CAR) voor de inschrijvingen in het basisonderwijs. Voor de eerste maal sloten ook de scholen van Pepingen dit jaar aan bij dit samenwerkingsverband. Na een voorrangsperiode voor broers, zussen en kinderen van personeel ontvingen alle ouders op 20 april het resultaat van hun aanmelding. Voor de jongste instappers, geboren in 2021, werden alle broers en zussen toegewezen en kreeg 90% van de andere kleuters een plaats toegewezen in een school waarvoor werd aangemeld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2023
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - Ook Sint-Genesius-Rode heeft een kindergemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_rode1
Foto Bart Devillé
 

 Heel wat gemeenten namen het initiatief om een kindergemeenteraad op te starten. Zo ook Sint-Genesius-Rode. Waarom? Hier kan de jongere generatie aangeven wat ze wel en niet wil in de gemeente. Ze luisteren wel naar wat de volwassenen willen, maar houden zich ook aan de eigen realiteit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief