Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE vtbKultuur Rode is “Corona-stilzitten” beu

Editiepajot_bart_devill___vijver_zevenbronnen
ingezonden foto
 

 

Voor wie het nog niet zou weten, vtbKultuur is een Vlaamse, toonaangevende socio-culturele vereniging met een eigentijdse kijk op cultuur, met afdelingen en themagroepen in heel Vlaanderen en Brussel en vtbKultuur Sint-Genesius-Rode maakt hier deel van uit. In 2020 is jaarthema “Buren”. In normale tijden vinden er jaarlijks tal van uiteenlopende activiteiten plaats die openstaan voor leden, niet-leden, nabije buren of wat verderaf-wonende buren. Dit jaar stak ook hier het corona-virus stokken in de wielen zodat heel wat activiteiten noodgedwongen moesten worden geannuleerd of uitgesteld. In Sint-Genesius-Rode vindt men nu dat het “vtbKultuur-CORONA-stilzitten” lang genoeg heeft geduurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE De Rodense Lea’s blijven niet bij de pakken zitten

Editiepajot_bart_devill___rodense_lea_s
ingezonden foto
 

 

Voor wie het nog niet zou weten, de Rodense Lea’s zijn Martine Dandoy, Mireille Goossens en Wendy De Bontridder. Dit zijn geen politiekers of andere publiekstrekkers, wel drie Rodense dames die zinnens waren dit jaar voor de 5de maal een Plantjesweekend te organiseren, ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode wordt geannuleerd

Editiepajot_bart_devill___annesobrie
ingezonden foto
 

 

In deze regio zullen ook de traditionele jaarmarktgangers dit jaar niet aan hun trekken komen. Nadat Beersel al meldde dat de jaarmarkten van Beersel, Lot en Dworp dit jaar niet gingen plaatsvinden, liet even later ook Sint-Pieters-Leeuw weten dat deze van Ruisbroek, Vlezenbeek en Leeuw zelf werden geannuleerd. En nu bericht het jaarmarktcomité van Sint-Genesius-Rode dat ook zij noodgedwongen dit jaar niet organiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook in Sint-Genesius-Rode bestaat een mantelzorgpremie

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_rode
Foto Bart Devillé
 

 

In vele  gemeenten bestond het wellicht al langer, maar sinds kort kent ook Sint-Genesius-Rode een mantelzorgpremie toe. Wanneer je regelmatig zorg verleent aan een familielid, vriend of buur, dan ben je een mantelzorger. Op die manier kan een zorgbehoevende langer in zijn vertrouwde thuisomgeving blijven wonen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE GC De Boesdaalhoeve komt met nieuw project naar buiten

Editiepajot_bart_devill___boesdaland_
Ingezonden foto
 

 

Uiteraard ontsnapte en ontsnapt Gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode niet aan het coronavirus, met alle gevolgen van dien: minder openingsuren en weinig of geen activiteiten. Er werd dan ook uitgekeken naar nieuwe projecten. Zo is er “Bouw je eigen fantasie met blokken”. Minecraft is een wereld waar alles bestaat uit blokken. Met die blokken bouw je allerlei dingen zoals huizen, kastelen, achtbanen, boten, natuur of dieren: de grens is je eigen fantasie. Just4FUN bouwde voor Boesdaland gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve helemaal na. Er is bovendien ook een heel schatteneiland om te verkennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Zomerse Zoektocht Zenne en Zoniën focust op Huizingen Buizingen Huizingen.

D0e8ca2_w200_zenzlogo

Zomerse Zoektocht Zenne en Zoniën focust op Huizingen Buizingen Huizingen.  

Elke zomer organiseert Streekvereniging Zenne en Zoniën een gemoedelijke fotozoektocht door één van de gemeenten of deelgemeenten van de streek. Vorig jaar vond die in Lot  plaats.  Voor 2020 hebben we Huizingen en Buizingen, die toch een beetje een “Siamese tweeling” vormen op de grens Beersel-Halle, uitgekozen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jun 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

De fusie tussen de GO! centra voor volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand

Cursist
 

  De fusie tussen de GO! centra voor volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand, Crescendo CVO en GLLT-CVO, is rond. Vanaf 1 september 2020 zullen alle opleidingen en lesplaatsen worden gebundeld onder één aanbieder: Crescendo CVO.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE Femma Rode bleef/blijft ook actief tijdens corona

Editiepajot_bart_devill___femma_rode
foto Bart Devillé
 

Zelfs tijdens de “strenge” periode bleef Femma Sint-Genesius-Rode actief en creatief bezig, zij het op een andere manier dan tijdens “normale” tijden. Toen het coronavirus onverwacht zijn intrede deed, konden de creanamiddagen niet meer doorgaan. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten. Van thuis uit schakelden ze over naar andere creatieve projecten en maakten ze wenskaarten en naaiden mondmaskers en schorten, om anderen uit nood te helpen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief