Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

Provincie geeft eerste subsidies voor waterpreventieve maatregelen

Luc_carlier_
Genomen maatregelen tegen wateroverlast. Foto Ingezonden
 

Vlaams-Brabanders, die in overstromingsgevoelige zones wonen, kunnen provinciale subsidies krijgen om hun woning te beschermen tegen wateroverlast. Twee inwoners van Sint-Pieters-Leeuw ontvingen als eerste subsidies voor waterpreventie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

SINT-GENESIUS-RODE 20ste verjaardag Boesdaalhoeve afgesloten met verjaardagsfeest

Editiepajot_bart_devill___boesdaalhoeve1
foto Bart Devillé
 

 Met volle medewerking van de weerman werd de slotviering van 20 jaar Ontmoetingscentrum De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode een gezellig verjaardagsfeest met alles er op en er aan. Zowel jong als oud genoten er met volle teugen van. Er was voor elk wat wils met optredens, workshops en doorlopend randanimatie voor jong en oud. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Boesdaalhoeve b(l)oeit! wordt een feestelijke namiddag

Editiepajot_bart_devill___boesdaalhoeve_b_l_oeit
foto Bart Devillé
 

Zondag 3 juni sluit gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode zijn 20ste verjaardag in stijl af met een groots verjaardagsfeest. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd programma met optredens, workshops en doorlopend randanimatie voor jong en oud. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Slotfeest Boekenbende Rode sloot schooljaar af

Editiepajot_bart_devill___boekenbende_rode
foto Bart Devillé
 

 Ook dit schooljaar gingen vrijwilligers bij 20 kinderen aan huis voorlezen in Sint-Genesius-Rode.  Vzw De Horizon is coördinator van het project en werkt voor de uitvoering samen met GC de Boesdaalhoeve (vzw ‘de Rand’).  

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE: Dansschool K-Creation haalt grote finale Dances Waves Competition met haar drie Elite groepen

Logo_kcreation

Na diverse kwalificatiewedstrijden kreeg de dansschool het goede nieuws dat hun drie Elite groepen, de Mini-F.O.S., Junior-F.O.S. en Freakz on Stage geselecteerd zijn voor de grote Dance Waves Competition die zal plaatsvinden in Terneuzen (NL) op zaterdag en zondag 26 & 27 mei !

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden foto
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Gemeente Beersel en Rode Kruis Beersel-Rode slaan handen in elkaar

Editiepajot_bart_devill___opleiding_reanimeren
folder gemeente Beersel
 

 Een tweetal weken geleden organiseerde de seniorenraad van Beersel en het Rode Kruis Beersel-Rode een infomoment waarin uit de doeken werd gedaan hoe men het beste kan reanimeren en het AED-toestel gebruiken. En toen bleek dat dit wel leeft bij de mensen gezien de talrijke aanwezigen, zowel oud als jong. Paul Lots van het Rode Kruis Beersel-Rode, die dit infomoment verzorgde, maakte toen ook bekend dat de gemeente Beersel en het Rode kruis Beersel-Rode samen een opleiding “Reanimeren en gebruik AED” zouden organiseren. En deze data werden nu bekend gemaakt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE - U-15b KFC Rhodienne kampioen

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

De U-15b van KFC Rhodienne-De Hoek zijn kampioen 2017-2018 geworden. Heel fier naruurlijk dat ook zij kampioen zijn zoals hun 1ste ploeg. Ze zijn geëindigd met 37 punten, hebben 57 doelpunten gemaakt en maar 10 tegendoelpunten gekregen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Dubbel viergeslacht bij familie D’Hooge in SINT-GENESIUS-RODE

Rode_alice_d___hooge__4_geslacht
Dubbel viergeslacht bij familie D’Hooge. Foto © Marc Sluys
 

 Ter gelegenheid van haar honderdste verjaardag ging Alice D’Hooge samen met dochter Christiane Gobert (69) uit Alsemberg,  kleindochter Sofie Morsink (31) uit Heikruis en de achterkleinkinderen Alexandra (10) en Yana Devogeleer (6) op de foto. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Alice D’Hooge vierde haar honderdste verjaardag in RODE

Rode_alice_d___hooge__100_g_
Alice D’Hooge vierde 100ste verjaardag. Foto © Marc Sluys
 

 Alice D’Hooge vierde op de afdeling Dahlia van het Woonzorgcentrum ‘De Groene Linde’ in Sint-Genesius-Rode haar honderdste verjaardag. Alice heeft een mooi gezin met de kinderen Walter, Anny, Christiane en Suzanne (+),  9 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE U11 van KFC Rhodienne-De Hoek spelen finale Jeugdcup Het Nieuwsblad

Editiepajot_bart_devill___u11_rhodienne
ingezonden foto
 

 Dat de U11 van de Rhodienne-De Hoek een stevig ploegske is weten ze in de regio al lang. Ook dit seizoen zorgen ze opnieuw voor een topjaar. Zowel in competitie als in de verschillende bekermatchen werd er op een vrij hoog niveau gepresteerd. Zo gingen ze in de beker van Belgie door tot in de kwartfinales na superoverwinningen op het veld van Excelsior Moeskroen met 2-6 en op Racing Doornik met 1-2. Wat was het voor hen een leuke ervaring om in het Stade Luc Varenne te mogen spelen en winnen. Spijtig genoeg werd er nadien zeer nipt en met 5-4 onverdiend verloren op KSK Menen. Dan maar proberen door te stoten in de Jeugdcup Het Nieuwsblad

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief