Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE Vierde Dag van het Zoniënwoud gaat door

Editiepajot_bart_devill___zonienwoud
ingezonden foto
 

 Zet je schrap voor de vierde Dag van het Zoniënwoud. Ontdek het bos en het laat je nooit meer los! Op zondag 18 oktober 2020, van 9u tot 20u- staat het Zoniënwoud opnieuw in de schijnwerpers tijdens de vierde Dag van het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode. Alleen of met het hele gezin, jong of net iets minder jong, een fervente boswandelaar of een groentje: kom het Zoniënwoud beleven! Maak kennis met zij die voor het bos zorgen en het beschermen en kom te weten hoe je zelf ook je steentje kan bijdragen aan het behoud ervan. Dit jaar kan je het Zoniënwoud ontdekken op een persoonlijke manier. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Gouverneur en burgemeesters tegen Corona

Deputatievl-br2020-020
 

De coronabesmettingsgraad in de provincie Vlaams-Brabant is op korte tijd snel verslechterd in vergelijking met de rest van Vlaanderen. Hierbij is de situatie duidelijk ernstiger in de gemeenten in de Vlaamse Rand, dan in verder gelegen gebieden zoals het Hageland of het Pajottenland. De intense interactie tussen de Vlaamse Rand en Brussel, alsook de relatief hoge bevolkingsdichtheid, zijn objectieve redenen voor deze verschillen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

SINT-GENESIUS-RODE Natuur en Bos organiseert openbaar onderzoek beheerplan Zevenbronnen

Editiepajot_bart_devill___vijver_zevenbronnen
ingezonden foto
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft de voorbije twee jaar gewerkt aan een beheerplan voor het domein Zevenbronnen in Sint-Genesius-Rode. Het plan ligt nog tot 12 november ter inzage in het gemeentehuis, bij de dienst grondgebiedszaken, tijdens de openingsuren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Sinterklaasvoorstellingen Kinderuur in andere gedaante

Editiepajot_bart_devill___het_kinderuur
foto Het Kinderuur
 

 Al vele jaren – sinds 1946- loopt het in Sint-Genesius-Rode en buiten de gemeentegrens jaarlijks storm voor de Sinterklaasvoorstellingen gebracht door kindertheatergezelschap Het Kinderuur. Telkens vlogen de tickets de deur uit en werden de kinderen verrast met een nieuw verhaal. Dit jaar zorgde het coronavirus echter voor roet in het eten. Het Kinderuur zag zich genoodzaakt om de sinterklaasvoorstellingen te annueleren. Maar men bleef niet bij de pakken zitten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE KTV De Noordstar brengt ukelelelessen voor beginners

Editiepajot_bart_devill___ukelele_voor_beginners
ingezonden foto
 

 In de regio, Zenne en Zoniën en het Pajottenland is KTV De Noordstar vooral bekend voor toneelopvoeringen voor het “goede doel”, o.m. voor Cliniclowns. BelgIë stuurt al bijna 25 jaar professionele clowns naar zieke en/of gehandicapte kinderen om hen wat afleiding en plezier te bieden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Organisatie zwembad Sint-Genesius-Rode wordt aangepast

Editiepajot_bart_devill___bad_sint-genesius-rode
foto Bart Devillé
 

 Om de bezoekers van het zwembad nog beter en strikt conform de nodige veiligheidsmaatregelen te kunnen bedienen, wordt de organisatie van het bad, met ingang op maandag 5 oktober aangepast. Een eerste vraag: Wie mag komen zwemmen? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Week van het Bos 2020 komt er aan

Weekbos
©Natuur en Bos
 

 Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei organiseert tal van activiteiten tijdens de Week van het Bos  Bossen zijn de groene longen van onze planeet, maar ook onmisbare leef- en rustplekken voor mens en natuur. Reden te over om ze tijdens de Week van het Bos, een initiatief van Agentschap Natuur en Bos, een week lang in de schijnwerpers te plaatsen. Van 11 tot en met 18 oktober ‘ravot je je rot’ in de bossen, ook in het Pajottenland en de Zennevallei...... 

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Ook deze regio geniet van investering Vlaanderen in scholenbouw

Editiepajot_bart_devill___gbs_rode
foto Bart Devillé
 

 

Zopas geraakte bekend dat Vlaanderen 2,5 miljoen euro investeert in Vlaams-Brabantse scholenbouw. In totaal gaat dit over 2,5 miljoen in 21 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Ook de regio’s Zenne en Zoniën en de Zennevallei werden niet vergeten met GBS Wouterbos Sint-Genesius-Rode en de Vrije Basisschool Sint-Victor in Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief