Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESUS-RODE / BEERSEL Het Kinderuur speelde negen maal “De stoomboot uit Spanje”

Editiepajot_bart_devill___kinderuur_dworp1
foto Devillé
 

 Het is nu al van langer dan vandaag geweten, het Kinderuur uit Sint Genesius-Rode bestaat niet minder dan 70 jaar en dat er geen sleet op komt was dit nu te merken. In dit jubeljaar werd nog eens gekozen voor een stuk van de stichter van Het Kinderuur, Willem  “Nonkel Wim” Savenberg. “De Stoomboot uit Spanje” werd inderdaad geschreven en gespeeld door Willem Savenberg. Het was ook het eerste stuk dat Fred Vanderlinden regisseerde in 1991. Het werd hernomen in 1996 in een regie van Jo Vander Meylen en voor de opvoeringen dit jaar werd het herwerkt en hedendaagser gemaakt door Saartje Vanderlinden, de dochter van Fred. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE Kersthappening Lions Sint-Genesius-Rode tussen Zenne en Zoniën is al aan 30ste editie toe

Editiepajot_kerstmarkt_lions_2018
foto Bart Devillé
 

 De tijd staat niet stil, ook niet voor de Kersthappening van de Lions. Begonnen als een traditionele kerstmarkt en uitgegroeid tot een heuse kersthappening en mooi kerstevenement, het initiatief van de Lions Sint-Genesius-Rode tussen Zenne en Zoniën in de gemeente Beersel. Deze 30ste Lions Kersthappening – opbrengst voor goede doelen- vindt plaats in CC de Meent vrijdag 7 december vanaf 20u, zaterdag 8 december tussen 12 en 19u en zondag 9 december tussen 12u30 en 19u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 nov 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE heeft nu een Regenboogpad

Editiepajot_rode
Ingezonden foto van het Regenboogpad

Op de gemeenteraad in Rode werd er deze week gestemd over de naam voor het nieuwe mozaiëkenpad tussen de Kerkstraat en Gemeentehuislaan. Het voorstel was ‘Vredesduifpad’. Marijke Cortvriendt, Gemeenteraadslid Respect/N-VA, diende een amendement in tot wijziging van dit voorstel en stelde de naam ‘Regenboogpad’ voor, dit voorstel werd unaniem aanvaard door de gemeenteraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Rode Kruis-afdeling van BEERSEL-RODE krijgt cheque van de Kameroade van RO

Editiepajot_beersel_rode
Ingezonden foto
 

Op 22 september organiseerde de Kameroade van RO vzw voor het eerst het ‘Bal van RO’ in het CC Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Na de eerste en meteen succesvolle editie zijn we zeer blij dat we de mooie som van €1.023 hebben kunnen schenken aan de Rode Kruis-afdeling van Beersel-Rode. Met deze steun zullen ze hun mobiele werkpost verder uitbouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE - 1.500 euro voor ‘Villa Samson’ dankzij quiz van Wielersport Club Rode Sportief

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Afgelopen zaterdag organiseerde Wielersport Club Rode Sportief vzw voor de derde maal op rij een quiz in ’t CC Wauterbos te Sint-Genesius-Rode, waar 36 ploegen van telkens 4 personen aan deelgenomen hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Pop-up leesclub in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto van Sofie Mordyck
 

Een zestig personen waren aanwezig op de vierde pop-up leesclub van de werkgroep ‘Literatuur in de regio’ (regiobib Pajottenland & Zennevallei). Simone Korkus kwam spreken over haar boek 'Het dienstmeisje van Degrelle', dat het bijzondere verhaal vertelt van de Joodse Hannah Nadel, die tijdens WOII als dienstmeisje bij de zus van Léon Degrelle werkte en zo aan de Jodenvervolging ontsnapte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 okt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE - Dansschool K-Creation dance blijft meer dan voortreffelijk presteren

Image1
Freakz on Stage
 

Bij de Rodese dansschool K-CREATION is het nieuwe dansjaar 2018-2019 alvast schitterend gestart. Buiten de dagelijkse danslessen (400 leden verdeeld over 37 afdelingen) in danszalen van de Boesdaalhoeve en Sporthal Wauterbos, organiseert de dansschool tal van activiteiten en nemen zij deel aan talrijke danswedstrijden, georganiseerd over het hele land.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’

Editiepajot_bart_devill___zvb2018
foto Devillé
 

 

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert vzw Zot van Beersel voor de vierde maal  ‘Do You Love The 70’s & The 80’s Party’ in het  DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. Na het grote succes van de vorige jaren, en na de lovende reacties,  kon Zot van Beersel vzw niets anders dan een vierde editie organiseren van “Do You love The 70’s & The 80’s”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Het Kinderuur van Rode brengt nog eens “De Stoomboot uit Spanje”

Editiepajot_bart_devill___kinderuur_2018
foto Bart Devillé
 

 Jaar na jaar wordt het uitkijken welk stuk toneelvereniging Het Kinderuur uit Sint-Genesius-Rode zal opvoeren ter gelegenheid van Sinterklaas. Omdat het dit jaar een jubileumjaar is -het Kinderuur bestaat 70 jaar- werd nog eens een stuk gekozen van de stichter van de toneelvereniging Willem Savenberg. “De Stoomboot uit Spanje” werd inderdaad geschreven en gespeeld door Willem Savenberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Rode Sportief organiseert 3de quiz

Editiepajot_bart_devill___quiz_rode_sportief
ingezonden foto
 

 Drie jaar geleden nam Rode Sportief voor het eerst het initiatief om een quiz te organiseren. Het ging om een “algemene” quiz met een kwinkslag naar het wielrennen en het werd onmiddellijk een succes, er kwam vorig jaar dan ook een vervolg op. Zaterdag 3 november is men dan ook al aan de derde editie toe. Rode Sportief vzw zorgt andermaal voor een gezellige sfeer, met hapjes en drankjes uit de streek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief