Laatste artikels van Sint-Genesius-Rode

C21 Css

SINT-GENESIUS-RODE WTC De Hoek bestaat bijna 50 jaar

Editiepajot_bart_devill___wtc_de_hoek
Ingezonden foto
 

 Het wordt bijna feesten geblazen bij WTC De Hoek of de “de wielertoeristen van Den Hoek”. Immers volgend jaar bestaan ze 50 jaar. Voor het huidig seizoen werd alvast een opmerkelijke start genomen met nieuwe sponsors en nieuwe uitrusting. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

80-plussers krijgen tweede boosterprik in ZENNEVALLEI

Schermafbeelding_2022-05-20_om_10
 

 De Vlaamse overheid heeft het licht op groen gezet om alle 80+’ers de kans te geven een 2e boostervaccin te krijgen. De uitnodigingen voor de Zennevallei zijn onderweg per post en verwacht wordt dat de uitnodigingsbrieven ten laatste maandag 23 mei in de brievenbus vallen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

SINT-GENESIUS-RODE - Gemeentebestuur en handelaars centrum organiseren“On The R(h)ode Again”

Editiepajot_bart_devill___on_the_rhode_again
Ingezonden foto
 

 

On The R(h)ode Again is opnieuw mogelijk. Voor de organisatie van On The R(h)ode Again ging het gemeentebestuur de samenwerking aan met de handelaars van het dorpscentrum. Het evenement vindt plaats op het Dorpsplein in het centrum van de gemeente. Dit jaar wordt er al mee begonnen op vrijdag 13 mei vanaf 18u en tot 22u met enkele openluchtfilms. Zaterdag 14 mei, van 12u tot 01u wordt er een vervolg aan gebreid met een resem aan activiteiten. En belangrijk om weten, men kan er van genieten en aan deelnemen, en……allemaal gratis!

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Lokale muzikale helden komen in de schijnwerpers in GC de Boesdaalhoeve

Editiepajot_bart_devill___lokale_helden
EP
 

 

De voorbije jaren waren hard voor lokale artiesten en bands: amper speelkansen, agenda’s die vol en weer leeg liepen, geen tot weinig contact met het publiek. Hoog tijd om daar verandering in te brengen vinden GC de Boesdaalhoeve en Jeugdhuis Animoro. Op zaterdag 30 april zetten bijna 200 organisatoren hun muzikale helden in de schijnwerpers onder de noemer ‘Lokale Helden’. Met dit project daagt VI.BE Vlaanderen en Brussel uit om één grote ode aan muzikaal talent te organiseren. In Sint-Genesius-Rode slaan GC de Boesdaalhoeve en Jeugdhuis Animoro de handen in elkaar om na twee coronajaren vier lokale bands weer een podium te geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Provincie verdeelt met 23.000 zakjes recordaantal bloemenzaad

Recordaantalbloemenzaadmengsel23022022foto1
Ingezonden foto
 
De Vlaams-Brabantse gemeenten bestelden nog nooit zoveel bloemenzaadmengsel bij de provincie als dit jaar. Ruim 23.000 zakjes worden verdeeld onder de deelnemende gemeenten en de Regionale Landschappen. Met deze samenkoopactie wil de provincie de bij helpen. Het dier is belangrijk voor de bestuiving van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. De voorbije jaren ging de bijenpopulatie sterk achteruit door ziektes, parasieten en voedseltekort.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief