Matthias Rateau wint interscholenwedstrijd op Gedichtendag te GERAARDSBERGEN

C21

Matthias Rateau wint interscholenwedstrijd op Gedichtendag te GERAARDSBERGEN

1781811_591357084266307_2136583397_o
Ingezonden foto
 

De gedichtendag werd voor de 8ste maal georganiseerd door curieus Geraardsbergen in samenwerking met de Bibliotheek en Kunstacademie, afdeling woord. Het thema van “verwondering” liet niets aan de verbeelding over. Alles begint met verwondering, de eerste woordjes, de eerste liefde, de ontdekking van het nog onbekende. Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven.

Gedichten kunnen spreken als je met stomheid geslagen bent, dat bevreemdende en onbestemde gevoel te verwoorden. Alleen al door de manier waarop de woorden bij elkaar staan bezorgen ze je een nieuwe kijk op de wereld. De poëzie heeft de kracht om je onverwachts de verrassende andere kant van de dingen te laten zien.
 
De interscholenwedstrijd, waaraan 7 basisscholen met 30 leerlingen deelnemen kende zijn finale tijdens de “Grote Gedichtendag” op vrijdag 31 januari in het Koetshuis van CC De Abdij. De 5 genomineerden, Femke Bauwens, Rani Dams, Katrien De Clercq, Sophia Rasheeq en Matthias Rateau, brachten er in een overvol Koetshuis hun gedicht voor het voetlicht, samen met 11 Geraardsbergse woordkunstenaars en een zeer gesmaakt optreden van de Kunstacademie, afdeling woord.
 
Als slot van deze prachtige avond vol van verwondering en bewondering werd de uitslag bekend gemaakt van de interscholenwedstrijd. Ook de jury stond met verwondering geslagen hoe verassend deze jonge woordkunstenaars verrassend uit de hoek kwamen. Uiteindelijk werd Matthias Rateau van BSBO De Drempel met zijn gedicht “Een wereld vol muziek” uitgeroepen tot winnaar van de Interscholenwedstrijd 2014.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief