GERAARDSBERGEN - Jongere(n) programmatie op Parkconcerten

C21

GERAARDSBERGEN - Jongere(n) programmatie op Parkconcerten

Dsc5505
Foto: © Jimmy Godaert
 

’Muziek in’t Park’ heeft op 28 juli de zomer muzikaal afgesloten. De Jongsocialisten maken de balans op van de festiviteiten. “We delen graag onze mening met het stadsbestuur, zodat het succes van de parkconcerten nog verder kan toenemen.” zegt Stijn De Bock , voorzitter van de Jongsocialisten.

De sfeer zat er ook dit jaar weer goed in, het was op de koppen lopen op het grasplein van het Koetsenhuis. 
“Het enthousiasme is erg groot en we horen vaak dat het jammer is dat de concerten enkel maar in de maand juli plaatsvinden . Jong en oud amuseren zich te pletter. De generatiekloof bestaat duidelijk niet op de tonen van de muziek.” zegt Celien De Gauquier  “Met de parkconcerten investeer je tegen verzuring en breng je mensen samen. De vraag is dan ook groot om ook in augustus parkconcerten te organiseren .” aldus De Bock.
 
Ook over de programmatie van ‘Muziek in’t Park’ hebben de Jongsocialisten een duidelijke mening.   “ We zijn niet alleen voor een langere programmatie in augustus, maar ook voor een jongere(n) programmatie. Wij willen de jongerenbands het voorprogramma van elk concert laten invullen. Muziek verenigt mensen van elke leeftijd, dit moeten we versterken door jongeren podiumruimte te geven. Jongeren uit eigen streek kunnen het publiek tijdens het voorprogramma klaarstomen met hun catchy liedjes voor het optreden van die avond.” stelt De Bock
“ Er zijn tal van jonge bands uit Geraardsbergen die met plezier het podium willen veroveren. ‘Muziek in’t Park’  is het ideale moment om hun kunnen aan de rest van de stad  te tonen. De optredens hebben een trouw publiek, dat “jong geweld” zeker zal weten te appreciëren.” vult De Gauquier aan.
 
 “Geef jongeren de kans te proeven van een publiek en stimuleer ze om zelf creatief en origineel te zijn. Hopelijk wordt de editie van volgend jaar er één die gans de zomer kleurt en volop jongerenbands uit geraardsbergen (voor)programmeert. ” luidt het bij de Jongsocialisten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief