Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid KA GERAARDSBERGEN helpen bij de Special Olympics

C21

Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid KA GERAARDSBERGEN helpen bij de Special Olympics

684685_201409030953488454681
Foto: © Jimmy Godaert
 

Negentig leerlingen van de afdeling Maatschappelijke Veiligheid van het KA Geraardsbergen worden tijdens de Special Olympics in kader van hun stage ingezet.

De Special Olympics is een evenement waar uit 58 landen zo’n 2000 atleten met een verstandelijke beperking aan deelnemen. Dit sportevenement wordt  om de vier jaar<georganiseerd en gaat  voor de eerste keer in België door. De organisatie kan rekenen op tal van coaches en vrijwilligers, maar nu ook op leerlingen die later in de veiligheidssector willen tewerkgesteld worden.

De jongeren zullen mee instaan voor de toegangscontrole en begeleiding van het evenement. Ze zullen in shiften van 8 uur werken en samen met de atleten en hun begeleiders in het Olympisch dorp verblijven.

Voor Pedagogisch directeur Katrien De Schepper en cursuscoördinator Chris Teirlinck is het belangrijk dat de leerlingen vlot leren omgaan met mensen met een beperking. Voor die jongeren, die later een veiligheidsfunctie willen uitoefenen, is het een extra aanvulling op de stages waar ze onthaalbegeleiding aangeleerd krijgen.

De stage wordt mogelijk gemaakt dankzij de logistieke steun die het KA via De Lions verkregen heeft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief