GERAARDSBERGEN - Techniekacademies van KA en Middenschool een schot in de roos

C21

GERAARDSBERGEN - Techniekacademies van KA en Middenschool een schot in de roos

Dsc_2273
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het KA en de Middenschool Geraardsbergen startten na nieuwjaar met de “Techniekacademie” voor leerlingen uit het zesde leerjaar van het secundair onderwijs. De sessies waren telkens een schot in de roos. Tijdens de Open avond van het KA mochten de leerlingen die deelnamen aan de technieknamiddagen uit de handen van directeur KA, Nico Van Coster en Directeur Middenschool, Betty Gierts voor de geleverde inspanningen een diploma ontvangen.

Tijdens de Techniekacademies stond na het maken van een creatieve lichtbron, het ontwerpen van een zenuwspiraal, een sleutelhanger, 3D – printen en het creëren  van een naamplaat op het programma.

De 12-jarige jongens en meisjes gingen vol ongeduld aan de slag. Onder andere Roos en Emilie  schreven zich in voor elke academie en zeggen: “Wij wouden iets nieuws ontdekken. Op school krijgen we ook techniek, maar daar mogen we weinig zelf doen. Tijdens de techniekacademie mochten we zelf gereedschap gebruiken en kregen we hulp als het ons zelf echt niet lukte. Het was telkens een nieuwe uitdaging!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief