Glenn Verhasselt uit DILBEEK en Kevin Lejeune uit Anderlecht zijn finalisten

C21

Glenn Verhasselt uit DILBEEK en Kevin Lejeune uit Anderlecht zijn finalisten

Editiepajot_dilbeek_glenn_verhasselt_foto_ep
Glenn Verhasselt (ep)

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een concours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Zopas werd de lijst met de vijf finalisten bekendgemaakt. Onder hen Glenn Verhasselt uit Dilbeek, sous chef van ‘t Stoveke in Strombeek-Bever, en Kevin Lejeune, sous chef van restaurant La Paix in Anderlecht. Zij strijden in het najaar mee voor de felbegeerde titel 'Eerste Kok van België 2014'.

De andere finalisten zijn Vincent Denis (chef-patissier van L’Eveil des Sens te Montigny-le-Tilleul), Dany Lombart (chef van Le Mayence te Charleroi) en Pieterjan Rosseel (homecooking Pieterjan Rosseel bvba, Diksmuide).
De wedstrijd “Eerste Kok van België” is bij wet erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Deze titel is dus wettelijk beschermd en is exclusief voorbehouden aan de meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.
Robert Van Landeghem, Provoost Keukenchefs, staat in voor de coördinatie en het goede verloop van de wedstrijd 'Eerste Kok van België 2014'. Tegelijkertijd wordt onder leiding van Gido Van Imschoot, Provoost Sommeliers, de wedstrijd georganiseerd waarbij op zoek wordt gegaan naar de 'Eerste Sommelier van België 2014'.
De finale van de Prijs Prosper Montagné wordt georganiseerd op maandag 7 oktober in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge (Snaggaardstraat 15). De kandidaten moeten die dag dikke lende van zuigkalf met witloof en een warme bereiding van rog klaarmaken, alsook een dessert dat chocolade ‘Noir Ecuador’ met peer combineert. ’s Avonds worden de laureaten gevierd tijdens een groot banket in Salons Saint-Germain te Diksmuide waarop ook het publiek is uitgenodigd.
De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief