DILBEEK - Akkoord over begraafplaats Sint-Wivina

C21

DILBEEK - Akkoord over begraafplaats Sint-Wivina

Editiepajot_dilbeek_kerkhof_broeders_foto_jean-pierre_schoukens
Schepen van Begraafplaatsen, Carine Walravens. - Foto Jean-Pierre Schoukens.
 

Op het kerkhof Sint-Wivina op het einde van de Wivinadreef zijn nog 24 plaatsen beschikbaar voor de begraving van de Broeders van de Christelijke Scholen. Voor de Paters van Don Bosco zijn er nog drie plaatsen beschikbaar, voor de Zusters van Don Bosco nog zeven. Voor de Paters en de Zusters van Don Bosco is dat onvoldoende. De Paters en de Zusters bereikten met schepen van Begraafplaatsen, Carine Walravens, een akkoord over de aankoop van grond op de begraafplaats van Groot-Bijgaarden.

De begraafplaats Sint-Wivina, alleen bereikbaar via de Wivinadreef in Groot-Bijgaarden, ligt eigenlijk op grondgebied van Sint-Ulriks-Kapelle en is eigendom van de gemeente Dilbeek. Na de ontbeendering vorig jaar zijn er nog 24 plaatsen beschikbaar voor de Broeders. Dat aantal volstaat om de Broeders die momenteel verblijven in het Sint-Carolusrusthuis in Sint-Katherina-Lombeek te begraven. Het schepencollege besliste dat de Broeders, die voordien gedurende minstens vijf jaar ingeschreven waren in de bevolkingsregisters van de gemeente Dilbeek mogen begraven worden op de begraafplaats Sint-Wivina.

De Paters van Don Bosco en de kloosterzusters van Don Bosco die ingeschreven staan in de bevolkingsregisters van de gemeente Dilbeek of in Dilbeek overlijden kunnen eveneens begraven worden op de begraafplaats Sint-Wivina. Maar hun plaatsen zijn beperkt en een ontbeendering is quasi onmogelijk gelet op de ligging van de begraafplaats in terrasvorm. Daarom vroeg de kloostergemeenschap van Don Bosco of ze grond kon aankopen op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats Groot-Bijgaarden in de Bosstraat. Het schepencollege ging hiermee akkoord.

Onderhoud

Tot op heden werd het groenonderhoud van het kerkhof Sint-Wivina gedaan door de grafmakers van de gemeente Dilbeek. Intussen hebben de broeders op eigen initiatief en op hun kosten een onderhoudscontract afgesloten met de firma Vermeir uit Ternat om het onderhoud te doen op de begraafplaats Sint-Wivina.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief