DILBEEK - Amigo stuurt Antwerpen met lege handen naar huis

Editiepajot_dilbeek_amigo_foto_ivo_lemaire
(Foto - Ivo Lemaire)

Antwerpen dat in tegenstelling met vorig seizoen geen potten breekt in 1ste Nationale zakte gisteren met een groot aantal FUTSAL spelers af naar Sporthal Caerenbergveld. Desondanks konden de Amigo boys de wedstrijd in hun voordeel beslechten.

De beginfase liet zien dat Antwerpen kwam om te winnen om zo Amigo hun eerste competitienederlaag toe te dienen. Nationaal doelman Kenny SERGEANT moest meermaals tussenkomen om onheil te voorkomen. Dat uitgesproken ons Antweirps woelwater en inmiddels omgetoverd tot Brabants trekpaard, Kapitein Yves HEREMANS hun in de 9' en 11' met twee doelpunten om de oren sloeg is goed meegenomen: 2-0. Nog in de zelfde minuut konden de bezoekers de aansluitingstreffer scoren: 11' Boujakoubi Karim 2-1.

Na de rust konden de bezoekers snel langszij komen via topspeler Hitou A. 33' 2-2. Gerechtigheid geschiedde en in amper twee minuten werd Antwerpen uitgeteld: 40' Luis ARANHA en 41' Mounier KISSAMI 4-2. Terug Luis ARANHA kon in de 49' de eindscore vastleggen: 5-2.

Scheidsrechter DE MAN floot een goede wedstrijd en liet zich niet intimideren door de vallende ziekte van sommige bezoekende spelers en de ophitsende opmerkingen van het Antwerpse entourage. Een gefrustreerde FUTSAL speler keilde nog een blikje in het aangezicht van onze Peetvader André SERGEANT. Zij dropen dan snel af, zo sportief ze zijn, naar hun Antwerpse heimat. Ze zullen nu ook wel beseffen dat het in de B.Z.V.B. geen pannekoeken zijn.

Wanneer gaat de Bond eens ingrijpen en een duidelijk reglement opstellen om een einde te stellen aan de inbreng van FUTSAL spelers in de B.Z.V.B. competitie.
Net als wanneer een ploeg die de heenronde volledig afwerkt maar in de terugronde algemeen forfait geeft al hun resultaten vervallen. Dit kost Amigo al ettelijke punten en geeft niet meer de juiste rangschikking weer.