GALMAARDEN - Remco Evenepoel woonde langer in de gemeente Galmaarden dan in Schepdaal

C21

GALMAARDEN - Remco Evenepoel woonde langer in de gemeente Galmaarden dan in Schepdaal

Colpaert_galmaarden_mijnsprinters_1__kopie_
Wij vonden nog een foto van de Mijnsprinters uit 2013, maar denken niet dat Remco er tussen staat. - Foto archief marc Colpaert
 
De toch wel heel sterke prestaties van onze wielerheld Remco Evenepoel werden op de voorbije gemeenteraad van Galmaarden aangehaald door gemeenteraadslid Filip Durant. Hij vraagt aan de gemeenteraad en schepencollege of het mogelijk is om vanuit onze gemeente een gepast geschenk aan te bieden. Want Remco Evenepoel woonde een groot deel van zijn opgroeiende jeugd in Galmaarden, tot nader order woonde hij zelfs langer in Galmaarden dan in Schepdaal. De mensen uit het gehucht Sint Pauwels kenden Remco en zijn ouders als heel lieve buren.

Hij kreeg trouwens al een diploma van jeugdlaureaat van de sport in het jaar 2012. Toen was hij nog voetballer bij PSV Eindhoven. Ook reed hij als jonge snaak vele wielerkilometers met de mensen van WTC De Mijnsprinters. "Wat deze erkenning precies moet inhouden laten we over aan de creativiteit van burgemeester en het  schepencollege. Het Ereburgerschap van onze gemeente is een denkpiste, maar misschien is een verwijzing naar het gehucht Sint Pauwels met een afbeelding van een trotse Pauwel een goed idee",  zegt raadslid Durant.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief