Rozenfestival duurt in SINT-PIETERS-LEEUW de hele zomer

C21

Rozenfestival duurt in SINT-PIETERS-LEEUW de hele zomer

Rozentuin_22_
 

In juni geven we opnieuw de aftrap van het Rozenfestival. Juni is traditioneel de maand waarin de rozen op hun best staan, maar eigenlijk trakteren de bloemen ons de hele zomer op mooie geuren en kleuren. Daarom vullen we ons Rozenfestival dit jaar iets anders in en loopt het evenement de hele zomer. 

 

Marleen De Kegel, schepen van Toerisme: “Omdat rozen zoveel meer zijn dan bloemen en een bron van inspiratie voor kunstenaars, gaan we dit jaar mee in de flow van de interesse voor workshops waarin creatievelingen op uiteenlopende manieren met bloemen en rozen aan de slag gaan. Het wordt alvast een kunstige en bloemrijke zomer in Sint-Pieters-Leeuw.”

 

Hieronder een overzicht van wat er op het programma staat.

 

Zondag 4 juni (doorlopend tot 1 september) - Fototentoonstelling in openlucht

Je kan er de mooiste foto’s rond het thema ‘beweging’ bewonderen. Deze foto’s werden gemaakt door de laatstejaars fotografie van CVO Elishout.

Bovendien zullen ook enkele werken van de Leeuwse Kunstacademie opgesteld staan in de voortuin van landhuis de Viron.

 

Zondag 11 juni - Borduurworkshop in het Colomakasteel i.s.m. Avansa Halle-Vilvoorde

Deze workshop is helaas al volzet.

 

Zondag 18 juni - Rondleiding in onze rozentuin

Ontdek onze rozentuin tijdens deze gratis begeleide rondleiding. Slechts 25 deelnemers mogelijk, dus snel inschrijven is de boodschap.

 

Zondag 25 juni - Workshop ‘maak je eigen bloemenpluktuin’ i.s.m. Avansa Halle-Vilvoorde

Tijdens deze workshop geeft Sarah van Barblomster uitleg over verschillende soorten (droog)bloemen, knollen en bollen, eenjarige en vaste planten. Na afloop ben je klaar om er meteen zelf aan te beginnen, want je krijgt een pakket met bloembollen, knollen en zaden mee. Deelname bedraagt 50 euro per persoon.

 

Zaterdag 9 en zondag 10 september - Weekend rond ambachten/Open Monumentendag

In het najaar sluiten we af met een lessenreeks rond ambachten. Zaterdag 9 september kan je deelnemen aan een infosessie ‘hoe maak je een glasraam’ en/of een workshop ‘maak je eigen glasraam’. Op zondag 10 september organiseren we een workshop ‘blauwdruk’ i.s.m. Avansa Halle-Vilvoorde. Afsluiten doen we op Open Monumentendag met een themaroute rond glasramen. Wist je dat er ook leuke rozen in glasramen in de omgeving verwerkt zijn? Kom ze ontdekken op 10 september!

 

Meer info en inschrijven via www.rozenfestival.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief