Laatste artikels van Affligem

Het gemeentehuis en de bib van AFFLIGEM kleuren oranje

Affligem_kleurt_oranje
 

Het gemeentehuis en de bibliotheek van Affligem zullen oranje verlicht zijn tot 10 december,  de internationale dag van de mensenrechten. Op vraag  van de Aalsterse serviceclub Soroptimist steunt Affligem de wereldwijde oproep van de VN ‘Orange the world, voorkom geweld tegen vrouwen’. Zo is Affligem solidair met alle meisjes en vrouwen die wereldwijd het slachtoffer zijn van geweld.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO - Verenigingen mogen niet zomaar wafels aan huis verkopen

Provinciegouverneur-jan-spooren
 

De Gouverneur  van Vlaams-Brabant reglementeert de huis-aan-huis-verkoop van  verenigingen.  

De gouverneur van Vlaams-Brabant heeft in een politiebesluit van 4 november een artikel opgenomen waarin de ‘occasionele verkoop van goederen door verenigingen’, wordt geregeld. Aanleiding was de onduidelijkheid die hierover bestond na de publicatie van het MB van 28 oktober 2020 en de wijziging daarvan door het MB van 1 november 2020, met als gevolg talloze vragen van lokale besturen en verenigingen. De gouverneur beoogt een evenwicht te brengen tussen een maximale epidemiologische veiligheid enerzijds en het toch nog mogelijk maken voor verenigingen om een centje bij te verdienen anderzijds.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

TERNAT/Affligem/Liedekerke/Roosdaal - N-VA politieraadsleden onthouden zich van stemming over nieuw politiehuis

Politieraad_29102020
De politieraad kan bekeken worden op youtube.
 

Tijdens de voorbije politieraad, die digitaal plaatsvond en kan bekeken worden op youtube  boog de raad zich over de beslissing om een studiebureau aan te stellen voor de bouw van een nieuw politiehuis voor de politiezone TARL. De N-VA-fracties van de 4 deelnemende gemeenten onthielden zich op het voorliggende voorstel ,,,

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - Eerste troostplek

2020-10-19_ferm_hekelgem_en_ferm_teralfene__1_ab
 

Ferm Hekelgem en Ferm Teralfene en Land Van Troost zorgen voor de allereerste troostplek in onze gemeente Affligem een unieke belevings- en troostplaats. Bij KVLV en nu bij Ferm stond en staat verbondenheid op de eerste plaats. Samen willen we meerwaarde geven aan het leven.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Erembald-Kravaal Happening brengt meer dan 700 wandelaars op de been

Affligem__happening_bracht_meer_dan_700_bezoekers_op_de_been__1_ab
 

Op zondag 11 oktober werden de wandelpaden rond het Kravaalbos door meer dan 700 wandelaars lustig verkend. Zowel wie er voor de eerste keer kwam als doorwinterde wandelaars die het bos al goed kennen, konden langs uitgestippelde routes individueel of met een gids op pad om bij te leren over de troeven van het bos en de omgeving.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Thuisverpleging Els verleent optimale zorg met een hart; dat wist u waarschijnlijk al

Els_meulemans_affligem
 

Bij het organiseren van het team en de praktijk komt echter meer kijken dan een perfecte verzorging. Kwaliteit leveren betekent ook zorgen voor medewerkers, wettelijke voorschriften, financiën, continuïteit, opleidingen en nog veel meer.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Op 18 oktober 2020 richt Ferm Hekelgem, Ferm Teralfene en Plantroost de eerste troostplek in

Land_van_troost_affligem__1_ab
 

Op 18 oktober 2020 richt Ferm Hekelgem, Ferm Teralfene en Plantroost de eerste troostplek in. Corona bracht een hele schok teweeg, ook in onze gemeente. Maar niet alleen corona veroorzaakt dit er zijn ook wel andere redenen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

TERNAT AFFLIGEM ROOSDAAL LIEDEKERKE nemen samen taalinitiatieven

Img_9592
 

De gemeenten Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke slaan de handen in elkaar om een taalstimulerend vakantieaanbodte te organiseren. “We willen zoveel mogelijk kinderen, die nood hebben aan extra taalondersteuning, bereiken door intensief samen te werken met de scholen, de integratiediensten en de OCMW ’s”, zegt Ternats schepen van integratie Marc Faes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief