PEPINGEN wordt “hartveilige” gemeente - AED-toestellen in alle deelgemeenten

C21

PEPINGEN wordt “hartveilige” gemeente - AED-toestellen in alle deelgemeenten

Scherm__afbeelding_2023-05-16_om_09
 

Vorige week  werden er  AED-toestellen geplaatst  in Bellingen (Zaal De Kring), Bogaarden ('t Schoolhuys) en Heikruis (plein) . Vanaf nu beschikt elke deelgemeente over een AED-toestel. 

Schepen van welzijn Rudi Seghers: “De nabijheid van zo’n toestel kan van levensbelang zijn. De overlevingskansen van een persoon met een plotse hartstilstand worden verdubbeld tot zelfs verdrievoudigd als onmiddellijk met een defibrillatie wordt gestart. Iemand die een hartstilstand heeft of een fibrillatie ondergaat, verliest elke minuut van inactiviteit van het hart, 10% van zijn of haar hartweefsel.”

 

“We zetten met onze LVB beleidsploeg de voorbije jaren in op een duidelijke, duurzame aanpak. Om de effectiviteit van de toestellen te verhogen en het overzicht en kwaliteit te behouden, zal de gemeente daarom ook bestaande AED-toestellen overnemen. Dat is onder andere in Elingen het geval. Verenigingen die een toestel echter in eigen beheer willen houden  krijgen maximaal 200 euro per jaar voor het onderhoud”

 

Om de EHBO-capaciteiten van de bevolking te vergroten, zal de gemeente Pepingen daarnaast jaarlijks een cursus 'reanimatie en AED-gebruik' aanbieden voor alle geïnteresseerden. Op die manier wordt Pepingen helemaal een “hartveilige“ gemeente.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief