Sven Gins van het Sint-Godelieve-Instituut Aso in Sint-Martens-LENNIK neemt deel aan de BBC and Telenet Public Speaking Awards

C21

Sven Gins van het Sint-Godelieve-Instituut Aso in Sint-Martens-LENNIK neemt deel aan de BBC and Telenet Public Speaking Awards

Editiepajot_lennik_sven_gins_ingezonden_foto
Ingezonden foto

Voor het zesde jaar op rij starten Telenet en BBC Worldwide de zoektocht naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. Voor deze zesde editie van de Awards is er een nauwe samenwerking met Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels. Sven Gins van het Sint-Godelieve-Instituut Aso in Sint-Martens-Lennik zal strijden om een plaats te veroveren in de kwartfinale.

De BBC and Telenet Public Speaking Awards is een wedstrijd die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden.
Een recordaantal van 192 leerlingen uit 60 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreven zich de zesde editie van de BBC Public Speaking Awards waaronder Sven Gins. Tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards wordt op zoek gegaan naar de beste Belgische Engelse redevoerder. De deelnemers, die allemaal tussen 16 en 20 jaar zijn, bereiden over een bepaald onderwerp een speech voor die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury en publiek. Daarna legt een question team tijdens een vragenronde de studenten het vuur aan de schenen. Een jury evalueert de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie. Om de deelnemers en leraren op de best mogelijke manier te begeleiden werden op 16 en 23 januari coaching sessies georganiseerd. Deze sessies zijn een unieke manier om hun kennis van 'spreken en presenteren in het openbaar ’ te verkennen. Er wordt bovendien gewerkt op 'individueel bewustzijn' en 'teamgeest'.
Sven Gins zal speechen over het thema ‘What does it mean to be happy?’ en gaf zijn speech de titel ‘The wheel of time’. Wanneer hij op 9 maart wordt geselecteerd mag hij op 16 maart deelnemen aan de kwartfinale, die leidt naar de halve finale op 23 maart. De finale vindt plaats op 20 april. Dan zullen 10 finalisten in aanwezigheid van Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur, en minister Pascal Smet strijden voor de titel ‘Best Public Speaker’.
De winnaar van de nationale wedstrijd zal van 13 tot en met 17 mei 2013 in Londen ons land verdedigen op de International Public Speaking Competition (IPSC). Zij/hij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. Ons Belgisch talent zal een speech houden rond het thema ‘'Ideas Are Our Greatest Weapons' en een geïmproviseerde speech over een thema dat hij/zij ter plaatse kiest.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief