LENNIK opent sterrenregister ter ondersteuning van ouders van sterrenkindjes

C21

LENNIK opent sterrenregister ter ondersteuning van ouders van sterrenkindjes

Scherm__afbeelding_2024-04-12_om_15
 
Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een hartverscheurende ervaring, ongeacht de duur van de zwangerschap. Om ouders van sterrenkindjes een blijk van steun en erkenning te bieden, kondigt lokaal bestuur Lennik met trots de opening van het sterrenregister aan: https://www.lennik.be/registratie-sterrenkindje
 
Het sterrenregister, hoewel het geen juridische waarde of wettelijk kader heeft, streeft ernaar ouders een platform te bieden waar ze symbolisch hun kindje kunnen registreren en hun herinnering kunnen koesteren. Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap, kunnen vandaag immers wettelijk gezien geen aangifte doen. Lokaal bestuur Lennik wil deze ouders ondersteunen door hun pijn en verdriet te erkennen.
 
In het sterrenregister kunnen ouders hun kindje op symbolische wijze registreren, inclusief de naam en voornaam van het kindje, de namen van de ouders, de geboortedatum en -plaats. Het unieke aspect van dit register is dat er geen bewijs van dokter of ziekenhuis nodig is, ouders de  volledige vrijheid hebben in de keuze van de naam, en er geen beperking in zwangerschapsduur of tijd geldt. Ook sterrenkindjes uit het verleden kunnen worden geregistreerd.
 
Voor ouders wiens kindje overleden is na een zwangerschapsduur van meer dan 140 dagen, biedt de dienst burgerzaken de mogelijkheid een geboorteakte op te stellen.
 
Na registratie ontvangen ouders een certificaat als blijvende herinnering aan hun geliefde sterrenkindje.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief