BEERSEL - Dubbelzinnig klinkerpad op Lotse Lakenberg

C21

BEERSEL - Dubbelzinnig klinkerpad op Lotse Lakenberg

Editiepajot_beersel_de_lijn
Ingezonden foto
 

Tussen de brug over de spoorlijn 26 aan de Lakenberg en het kruispunt met de Grensstraat in Lot ligt een pad in rode klinkers, rechts van de weg voor wie vanaf de spoorwegbrug richting centrum Lot rijdt. Een goede zaak voor fietsers die hierdoor het drukke verkeer, ondermeer van de bussen van de Lijn kunnen ontwijken. Helaas, in tegenstelling tot wat veel mensen voor waar aannemen, is dit geen fietspad.

Er staan geen verkeersborden D7 fietspad, verplicht te gebruiken door fietsers en bestuurders van bromfietsen klasse A*. En dat betekent dat dit gewoon een voetpad is, waarop fietsers niet welkom zijn.
Zeer dubbelzinnig, vindt Streekvereniging Zenne en Zoniën; als fietser word je al snel door chauffeurs op woedende claxon geluiden onthaald als je op de rijweg blijft. Levensgevaarlijk op de koop toe….Bussen en vrachtwagens nemen in de bocht aan de spoorwegbrug heel veel ruimte in Ze overschrijden er onder meer noodgedwongen de witte lijn van de tegenliggende rijstrook en de zichtbaarheid is er zeer slecht. Ook de oversteek naar de rechterzijde van de weg ter hoogte van de spoorwegbrug is in ieder geval verkeerstechnisch problematisch voor wie vanuit het centrum van Lot de Lakenberg oprijdt als dit inderdaad een fietspad is. En een boete wegens fietsen op een voetpad mag volgens onze informatie ook al niet uitgesloten worden.
Streekvereniging Zenne en Zoniën neemt het op voor de zwakke weggebruiker en heeft het probleem aangekaart bij de bevoegde gemeentelijke overheid. Het is wachten op een bevredigend antwoord.
“Volgens informatie die we hierover ontvangen, is het verkeer op deze weg sterk toegenomen. Vele vrachtwagens die de breedtebeperking op de Kerkhofstraat respecteren, zouden de Lakenberg als alternatief gebruiken. De juistheid van deze bewering kunnen wij natuurlijk niet statistisch staven”, stelt Zenne en Zoniën.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief