HALLE / BEERSEL - Gouden Lambikstoemper voor Boelekewis

C21

HALLE / BEERSEL - Gouden Lambikstoemper voor Boelekewis

Editiepajot_halle_gouden_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Tijdens de dag van de oude geuze in het Streekproducten centrum in Halle reikten de vzw Lambikstoempers hun ‘Gouden Lambikstoempter’ uit. Hiermede willen ze de lambikbieren jaarlijks nog eens in de kijker zetten. Winnaars werden de uitbaters van Boelekewis in Dworp (Beersel)

De winnaars waren echter niet aanwezig. De ene was op huwelijksreis en de tweede zat met zijn personeel in Schotland. Boelekewis heeft zo een 40 lambikbieren op zijn kaart staan en gebruikt ze ook in de bereidingen. Op de tweede plaats eindigde de taverne brasserie Het Labierint uit Linkebeek en op de derde plaats Café De Zwaan uit Dworp.
Een speciale vermelding was er voor het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg (Beersel) en De Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen (Lennik)
De eerste “Gouden Lambikstoemper” ging in 2010 naar “De Heeren van Liedekercke”, de tweede naar “Kaf’eko” in Halle. Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken bepalen de Lembikstoempers wie de laureaat is en dit jaar was dat
De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde gemaakt door Monique Custers en voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans. Van het Streekprodecten centrum was er ook een mand met streekproducten
De dag van de oude geuze is en groot succes geworden. Niet alleen mensen uit de streek, maar ook tal van buitenlanders kwamen afgezakt om de “champagne” van het Pajottenland te proeven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief