BEERSEL - Schepenen kennen hun bevoegdheden

C21

BEERSEL - Schepenen kennen hun bevoegdheden

Editiepajot_bart_devill___schepencollege_beersel
Foto © Bart Devillé
 

Het nieuw schepencollege van Beersel, dat werd samengesteld na de coalitievorming CD&V, sp.a-Groen en Open Vld maakte de bevoegdheden van de schepenen bekend. Deze coalitie vormt een meerderheid van 14 op 27 zetels.

Dat Hugo Vandaele(CD&V)burgemeester wordt is al lang geen geheim meer. Met zijn 2.494 voorkeurstemmen werd hij ook op dit vlak kampioen in Beersel. Als burgemeester krijgt hij er ook de bevoegdheden van politie, personeel, technische uitvoeringsdiensten, burgerlijke stand, communicatie en onthaal, begraafplaatsen en ruimtelijke ordening bij. Hij zal ook de gemeenteraad voor zitten.
Een zware boterham is ook weggelegd voor eerste schepen Eddy Deknopper(CD&V). Zo zal hij zoch ontfermen over de financiën van Beersel, AGB, informatica, cultuur, bibliotheek, CC de Meent, erfgoed, monumentenzorg, sport, verenigingen en vrijwilligers.
Tweede schepen Michel Ruykens(sp.a-Groen) krijgt de eerste drie jaren mobiliteit en verkeer, werkgelegenheid, jaarmarkten, pensioenen en verzekeringen onder zijn hoede. Derde schepen Jo Vander Meylen(CD&V) wordt schepen van onderwijs, BKO, basiseducatie, speelpleinwerking, jeugdbeleid en scholenbouw.
Vierde schepen Sonja Bosmans(CD&V) houdt het bij burger en integratie, wonen en wijkwerking, gelijke kansen, gezondheid en preventie, toerisme en musea. Haar jongste collega, vijfde schepen Hilde Ecker heeft als bevoegdheid openbare werken, integraal waterbeleid, locale economie(drie eerste jaren), landbouw, Vlaams- en Europees beleid.
Veerle Leroy(sp.a-Groen), zesde schepen, krijgt als bevoegdheden milieu, Land van Teirlinck, patrimonium, energie, afvalbeheer, Noord-Zuidwerking. Zevende schepen Sonia Van Wanseele blijft OCMW voorzitter en krijgt kinderkribbe, welzijn en gezin en seniorenbeleid als bevoegdheden. Tenslotte wordt Gilbert Wouters(Open Vld) de 3 laatste jaren schepen met als bevoegdheden mobiliteit en verkeer, werkgelegenheid, jaarmarkten, pensioenen en verzekeringen en locale economie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief