Manchestersite in HUIZINGEN wordt meer werkelijkheid

C21

Manchestersite in HUIZINGEN wordt meer werkelijkheid

Editiepajot_bart_devill___manchestersite
Foto © Bart Devillé
 

Na bijna een eeuw papiergeschiedenis in Huizingen krijgt de herontwikkeling van de oude industriezone langsheen de De Meurslaan steeds meer vorm. Van bij de start was het niet de bedoeling om er grootschalige activiteiten te vestigen. Niet alleen de mensen die hier gaan komen werken gaan er beter door zijn, maar ook deze er wonen.

Eén hectare van de overgenomen gronden is ingekleurd als groene zone. Daar liggen de bezinkingsvijvers van de vroegere papierfabriek. De POM sprak af met de Vlaamse Landmaatschappij(VLM) om deze groene zone te integreren in het grote VLM-project rond de herwaardering van de Molenbeek. De VLM heeft plannen om in dat gebied een park aan te leggen, een groene long voor het centrum van Huizingen en zijn bewoners.
Het historische hart van de site wordt in zijn luister hersteld door de afbraak van de omringende overtollige gebouwen. Enkele geklasseerde gebouwen worden gerestaureerd en andere zullen dienen als baken voor het hele project.
Wat overblijft is een parel van industriële architectuur; een ideale plek voor bedrijven die in authenticiteit en representativiteit een commerciële meerwaarde zien. Gemikt wordt op eerder ‘kleinere ‘bedrijven en kmo’s. Voorwaarden werden vastegesteld door samenspraak met de gemeente Beersel, de provincie en Erfgoed. De hele site is wel 7,2 ha groot. Daarnaast wordt de nodige financiële ondersteuning gekregen vanuit het Vlaamse Agentschap Ondernemen en via een Europees EFRO-project. De hele site heeft een oppervlakte van 7,2 ha.
Normaal zal men zich eind 2014 een idee kunnen vormen over hoe het er in feite uiteindelijk zal uitzien. De uiteindelijke voorwaarden werden opgemaakt of vastgesteld in samenspraak met de provincie, de gemeente en erfgoed Vlaanderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief