BEERSEL - Officiële opening van park Neerdorp in Huizingen

C21

BEERSEL - Officiële opening van park Neerdorp in Huizingen

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Buurtpark Neerdorp
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Het officiële gedeelte van de opening
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De herinwijding van de kapel
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Op ontdekking in het park
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Op ontdekking in het park
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De speeltuin
 
Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Tijd voor een drankje en een versnapering
 

Op zondag 3 juni werd de inrichting van park Neerdorp gevierd. De site van de voormalige Catala-papierfabriek, aan de Gustave Demeurslaan in Huizingen, kreeg een grondige opknapbeurt en is nu een buurtpark waar het heerlijk vertoeven is. Na het officiële gedeelte en de herinwijding van de kapel waren er activiteiten voor kinderen en kon iedereen het park ontdekken met een drankje en versnapering.

In 2010 kocht de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) de volledige site en werkte een masterplan uit voor het volledige bedrijventerrein. De industriële gebouwen werden geïnventariseerd en de meest waardevolle gebouwen werden behouden. De POM contacteerde de Vlaamse Landmaatschappij voor de inrichting van het park. De ligging nabij de Molenbeek en de historische gelaagdheid van het park, vormden de basis voor een tweede inrichtingsplan in het kader van het project Land van Teirlinck.

Het ontwerp en de inrichting van het park zijn gericht op meerdere maatschappelijke doelstellingen. Een van de belangrijkste doelstellingen was de maximale opwaardering van het watersysteem. Het park ligt tussen een woon- en bedrijvenzone en is daardoor een visuele buffer én rustplaats voor buurtbewoners en werknemers. Het is een eerste stapsteen in een autovrije fietsverbinding tussen Lot en Huizingen.

In augustus 2017 is de werf van start gegaan. Tijdens een eerste fase werden de bekkens geruimd en werd de oorspronkelijke slotgracht rond de middeleeuwse Motte opnieuw uitgegraven. In een tweede fase volgde de aanleg van wandel- en fietspaden. Ook werd een speeltoren geplaatst, evenals houten vlonders en bruggen.

De werf is nog niet volledig afgelopen. Er komen nog picknickbanken, ligzetels en infoborden die de geschiedenis van het park beschrijven. Tegen de zomervakantie zal het park grotendeels toegankelijk zijn.

De totale kostprijs van het park bedraagt 800.000 euro. De POM financierde daarvan 250.000 euro en de gemeente Beersel 100.000 euro. De overige 450.000 euro betaalde de Vlaamse overheid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief