N-VA wil nieuwe Chirolokalen voor LOT

C21

N-VA wil nieuwe Chirolokalen voor LOT

Img_5730
De lokalen zijn in slechte toestand. foto Ingezonden
 
Img_5997
Img_599_8
Img_600_1
 

Chirolokalen staan voor veel mensen synoniem voor verloederd, vuil en onveilig. Verschillende gemeenten uit de streek pakken deze verloedering aan, en ook jeugdinfrastructuur in Beersel mag niet achterblijven. De 3 jeugdbewegingen in onze gemeente die gebruik maken van gemeentelijke infrastructuur hebben recht op een degelijke leef en speelomgeving waar onze kinderen spelen.

De Chiro is vaak de belangrijkste vrijetijdsbesteding van onze jeugd en dit moet op een veilige en aangename manier kunnen verlopen. Onze jongeren hebben daar recht op. De Ghirolokalen in Lot zijn in de slechtste staat en dienen als eerste aangepakt te worden.

Middeleeuw se toestanden
Enkele jaren geleden gaf de Chiro Lot hun lokalen nog een opfrisbeurt, maar voor zo’n oud gebouw (1850) blijven de structurele problemen zich opstapelen en de eigenaar, de gemeente, heeft geen investeringen gepland.

De verf brokkelt af, stenen komen los te zitten, kassement komt los, elektriciteitsdraden liggen los, ongedierte komt langs alle kanten binnen en dan zijn we nog niet begonnen aan de torenhoge elektriciteit en verwarmingskosten.

Het ontbreken aan isolatie kost dit de jeugdbeweging handenvol geld en hierdoor blijven andere investeringen achterwege. Gemeente heeft na klachten van de Chiro wat oplapwerken gedaan, maar N-VA vraagt dat de gemeente contact opneemt met de Chiro om in samenwerking de lokalen structureel aan te pakken.

Bruno Lerminiaux (gemeenteraadslid): “De verwarming kan niet worden afgezet en draait 24 op 24, 7 op 7. Resultaat: €3000 aan facturen die de Chiro moet ophoesten. Is dat de energiezuinige en kindvriendelijke gemeente die de gemeente wilt zijn?”
Willem Vandenbussche (gemeenteraadslid): “Een half jaar geleden geleden stortte een deel van een schouw in. De brokstukken hebben er maanden gelegen alvorens de gemeente actie heeft ondernomen. Dat kan toch niet?”

We willen nog verder gaan dan alleen de Chiro van Lot. Heel de site aan de kloosterstraat waar ook Femma en het jeugdhuis t ’vraagteken aan verbonden zijn kampen zware problemen aan hun lokaal.

Prioritair zijn de veiligheid van het gebouw, de leefbaarheid en een verlaging van de energiekosten. Met de hulp van de gemeente kunnen ook andere sites een opfrissing krijgen. Met een nieuwe legislatuur in zicht kunnen ook die verengingen betrokken worden en kan er een actieplan voor verenigingen organiseren.

Wij hopen dat het schepencollege het voorstel van N-VA de moeite vindt om dieper op in te gaan en breder te bekijken. De Chiro van Lot heeft recht op een nette speelomgeving. Wij willen hier graag aan meewerken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2018
Sam Herremans
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief