PLOGGEN… is het nieuwe joggen! in BEERSEL

C21

PLOGGEN… is het nieuwe joggen! in BEERSEL

_dsc2804
Jo Vander Meylen, Hilde Ecker, Peter Van Rompuy, Eline Debast, Nele Van Craenem, Soetkin Puissant en Matthias De Staercke Foto Ingezonden
 

Zwerfvuil is en blijft een probleem. Dat zal niemand ontkennen. Hoe zeer mensen ook hun best doen om zwerfvuil op te ruimen, zo hardnekkig blijven anderen hun afval achteloos in de natuur, op pleintjes en straten droppen.

“Wij zijn kandidaten van “Lijst Burgemeester” die ons met een open vizier en positief denkend voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober” zeggen Jo , Hilde, Peter, Eline, Nele, Soetkin en Mathias. We houden denkoefeningen over hoe we Beersel zien maar doen ook al eens iets sportief samen. Een gezonde geest zit in een gezond lichaam geloven wij.

Samen ploggen we regelmatig door Beersel. Ploggen is een samentrekking van de woorden “joggen” en het Zweedse “plocka” wat verzamelen betekent. In dit geval zwerfvuil…

Plogging zorgt ervoor dat je work-out een stuk intensiever wordt doordat je steeds moet bukken om afval op te rapen. Voor de fitnessers onder ons… Je maakt ongeveer dezelfde beweging als bij een squat of burpee. Doordat je verschillende keren moet stoppen om afval op te rapen, is je plog run eigenlijk een intervaltraining. Niet alleen goed voor onze conditie maar ook voor het milieu. Een win-win dus!

Zal ploggen alles oplossen? Zeker niet, maar samen met de gemeentediensten, tientallen andere vrijwilligers doen wij als ploggers mee ons best om Beersel zwerfvuilvrij te maken. We hopen hiermee alvast een hippe trend naar Beersel te brengen. Mocht het een hype worden dan wordt heel Beersel er zwerfvuilvrijer van. En… dat je trots selfies naast een afvalbak met #ploggingBeersel op Instagram of andere sociale media kunt plaatsen is ook mooi meegenomen natuurlijk. 

Als fanatieke loper zal ik het niet ontkennen. Ondanks alle inspanningen en acties kom ik ook in Beersel regelmatig nog zwerfvuil tegen. Je kan je daar kwaad over maken of iets doen. Ik plog!
Jo Vander Meylen

Moeten ook Beerselse koeien de blikvangers van deze tijd worden? Elke dag sterven hierdoor in Vlaanderen gemiddeld 6 koeien. Inwendig doorboord met stukken van weggegooide blikjes. Een veelvoud van hen wordt ziek door de letsels. Dat maakt mij boos! Ik plog!
Nele Van Craenem

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief