BEERSEL / HALLE / SINT-PIETER-LEEUW - Diefstallenplaag blijft aanhouden

C21

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETER-LEEUW - Diefstallenplaag blijft aanhouden

Inbreker_kijkt_door_venster_p200

De zone Zennevallei sluit het jaar niet zo goed af. Voor de maand december telde de zone in totaal 119 feiten (66 effectieve inbraken en 53 pogingen). De gemeente Beersel telde 66 feiten van diefstal in gebouwen. 32 diefstallen hadden effectief plaats (met buit), 34 andere feiten betreffen pogingen. Daarbij komen nog de twee home-invasions in Lot. Halle telde 30 feiten, waarvan 8 pogingen. Het merendeel van de feiten had plaats in Buizingen. In Sint-Pieters-Leeuw bleef het iets rustiger, doch ook hier telde de zone 23 feiten. 12 effectieve diefstallen en 11 pogingen. 

 

Trend zet zich verder

Jammer genoeg zet de trend zich verder. In de eerste week van januari telde de zone reeds 26 feiten (11 voor Halle, 12 in Beersel en 3 in Sint-Pieters-Leeuw). Al een hele poos worden extra ploegen ingezet en volgt de lokale politie alles kort op. Maar tot nog toe zonder resultaat.  

 

Modus operandi

De meest gehanteerde methode om het gebouw of de woning binnen te treden was via de eerste verdieping, meestal achteraan de woning. Dit gebeurde door inklimming door middel van een ladder of een ander soort opstap (tafel, bank). De tijdspanne waarin de meeste inbraken plaatshadden waren in de namiddag en vooravond. De daders beogen voornamelijk klein materiaal zoals juwelen en geld. 

 

Tips om woninginbraken te voorkomen

Er bestaan verschillende websites met nuttige tips om inbraken te voorkomen of om daders althans te ontmoedigen. Op de website https://www.1dagniet.be/preventietips/ vindt u alvast heel wat bruikbare tips. 

Warme oproep

 

De politiezone merkt dat nog te weinig burgers bellen. Ziet u iets verdachts? Bel het nummer 101 of het algemeen nummer 02 363 93 00.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief