BEERSEL Speelplein AMAJOE speelt de zomer door

C21

BEERSEL Speelplein AMAJOE speelt de zomer door

Editiepajot_bart_devill___speelplein_amajoe
foto Bart Devillé
 

Het slechte weer van de zomer speelt Speelplein AMAJOE natuurlijk ook parten. Men merkt dat er minder kinderen lastminute een dagje komen meespelen. Maar verder heeft men het weer niet aan hun hart laten komen deze zomer. “Genoten van de mooie momenten buiten en wanneer het moest speelpleinden we lekker binnen” zegt Febe, hoofdanimator deze week. De kwakkelzomer bederft de pret dus allerminst. Net als andere jaren staan enthousiaste teams van animatoren klaar om kinderen mee te nemen in de wereld van het weekthema..

“Het opzet was om de organisatie van de zomerspeelpleinwerking zo normaal, laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te organiseren” zegt Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester), jeugdschepen in Beersel. “En daar zijn we als jeugddienst met brio in geslaagd! We moeten dit jaar even van locatie wisselen omdat DOC nog als vaccinatiecentrum is ingericht. Al moeten de mooie terreinen en zalen in Kerkeveld Beersel zeker niet onderdoen. Natuurlijk hadden we ook een duidelijk plan van aanpak voor mocht het mislopen en corona ons toch parten zou spelen. Maar dat plan is tot vandaag netjes in de kast gebleven en we hopen dat we ook de laatste twee weken zo kunnen volmaken.”

“Kinderen hebben zorgeloos gespeeld en zich geamuseerd in twee bubbels. Maar ik denk, mocht je het aan de kinderen zelf vragen, dat veel kinderen dat zelf niet gemerkt hebben” zegt Seppe, ook hoofdanimator deze week.

“Dat kinderen ervan genieten merken we aan de vrolijke snoetjes maar ook aan de aantallen die maar licht lager liggen dan in normale jaren. Maar zoals gezegd speelt het weer daar ook zijn rol in.  Want mooie dagen lokten ook nu snel tot 130 kinderen naar AMAJOE.

We zijn echt gelukkig om na de moeilijke maanden zoveel blije kinderen te zien die weer samen spelen, elkaar kunnen ontmoeten, elkaar leren kennen, nieuwe vrienden maken, zich samen amuseren…” Ook het nieuwe digitale inschrijf- en facturatieprogramma Ticketgang werkt heel vlot. Zo kunnen ouders hun kinderen ’s ochtends vlot droppen en ’s avonds vlot ophalen zonder veel administratie. En het AMAJOE-team geeft nog mee: “Eén jammer puntje misschien… is dat we volgende week al aan de laatste week toe zijn. Maar zo blij dat we weer gewoon speelplein zonder te veel poespas en maatregelen kunnen zijn. En zo is het toch een mooie zomer! “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2021

archief