BEERSEL Educatief pakket VIP2024 voorgesteld in GBS Dworp

C21

BEERSEL Educatief pakket VIP2024 voorgesteld in GBS Dworp

Editiepajot_bart_devill___groepsfoto_gbs_dworp
Foto Bart Devillé
 

 

Naar aanleiding van de Olympische en Paralympische Spelen deze zomer heeft Sport Vlaanderen in samenwerking met minister van Sport en Onderwijs, Ben Weyts, de VIP-campagne uitgerold met als doel zoveel mogelijk scholen, gemeenten en sportclubs in beweging te brengen. Binnen deze campagne kreeg MOEV de opdracht een educatief pakket uit te werken voor het lager onderwijs gericht op educatie over de Spelen en topsport. 

 

MOEV zet alle leerlingen uit het kleuter-, basis- en secundair onderwijs aan tot een fitte, gezonde en veilige levensstijl.Silke Vervaeck, projectmedewerker bij MOEV werkte in kader van de VIP-campagne van Sport Vlaanderen het educatief pakket VIP2024 uit. Naar aanleiding van de Olympische en Paralympische Spelen deze zomer heeft Sport Vlaanderen in samenwerking met minister van Sport en Onderwijs, Ben Weyts, de VIP-campagne uitgerold met als doel zoveel mogelijk scholen, gemeenten en sportclubs in beweging te brengen. Binnen deze campagne kreeg MOEV de opdracht een educatief pakket uit te werken voor het lager onderwijs gericht op educatie over de Spelen en topsport. Het eerste deel van dit pakket, getiteld 'De Spelen in 4 Thema's', werd enkele weken geleden gelanceerd. Minister Weyts wil dit graag onder de aandacht brengen en leraren stimuleren om het materiaal te gebruiken om op een actieve manier de Olympische en Paralympische Spelen, samen met maatschappelijke thema's, in de klas te behandelen.

 

Om dit te ondersteunen werd een persmoment georganiseerd waarbij de minister samen met rolstoelatleet Peter Genyn, een van de atleten uit de fiches, en een klasleraar één van de thema's behandelt. Dit persmoment vond plaats in GBS Dworp. De minister, Peter Genyn, en de leerkrachten Leen Eker en Annelies Oscé – beide schoolsportgangmakers-gingen samen met de leerlingen in de klas aan de slag. Ook Schepen van Sport Elsie De Greef was hierbij aanwezig. Het lespakket op maat van het lager onderwijs bevat fiches met een waaier aan thema’s die allemaal gelinkt zijn aan de Spelen. “Het gebeurt niet zo vaak dat de Spelen zo dichtbij huis doorgaan. Dat grijpen we aan om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. Om onze topsporters te steunen én om zelf in beweging te komen”, zegt Weyts. “We willen Vlaanderen op sleeptouw nemen”.

 

Dankzij het lespakket met handige educatieve fiches kunnen leerkrachten uit het lager onderwijs heel eenvoudig thema’s aansnijden die gelinkt zijn aan de Spelen. Het pakket verkent bijvoorbeeld actuele thema’s zoals innovatie, duurzaamheid, diversiteit en mentaal welbevinden. Leerlingen krijgen zo inzicht in alle aspecten van topsport, van het dagelijkse leven van een topatleet tot de verschillende mensen die nodig zijn om een profcarrière te ondersteunen.

“We willen zoveel mogelijk Vlamingen betrekken bij de Olympische en Paralympische Spelen”, zegt minister Ben Weyts. “We prikkelen ook de scholen sportief, zodat onze kinderen nog meer kunnen sporten. Maar daarnaast kunnen de Spelen ook de gedroomde aanleiding zijn om in de klas enkele interessante thema’s uit te spitten”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief