OPWIJK -Nieuwbouw voor Mazelse school ‘De Knipoog’

C21

OPWIJK -Nieuwbouw voor Mazelse school ‘De Knipoog’

De_knipoog_mazenzele

De vrije basisschool “De Knipoog” in Mazenzele krijgt nieuwe lokalen en dit is wel een noodzaak. De werken zijn al gestart.

 

Er komt een gebouw met twee bouwlagen. De bovenverdieping is verbonden met het oud gebouw. Op de benedenverdieping komen ondermeer het secretariaat, een turnzaal, een refter, een verdeelkeuken en een stookplaats. Een lift is voorzien. Op de verdieping zijn er vier grote klassen en een kleinere klas, verder een lerarenkamer, een kitchenette en twee sanitaire blokken. Op het plat dak worden zonnepanelen geïnstalleerd. Natuurlijk is er een brandtrap voorzien. Een overdekte speelplaats zal er eveneens zijn.


De kostprijs van dit alles bedraagt 2,2 miljoen, waarvoor Ageon 70% subsidies voorziet.

 

30% procent moet de scholengemeenschap zelf ten laste nemen en dit gebeurt via een lening op 20 jaar. Natuurlijk zijn er acties om geld in te zamelen.


Men voorziet dat het nieuwe gebouw tegen volgend schooljaar klaar zal zijn. In de Knipoog zijn 15 leerkrachten te werk gesteld.

 

Het gebouwtje, dat nog toebehoorde aan de zusters van Vincentius a Paulo wordt vernieuwd, want het is nog in goede staat. Het wordt een instapklas voor kleuters.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief