LINKEBEEK Hoeve ’t Holleken kan vrijwilligers gebruiken

C21

LINKEBEEK Hoeve ’t Holleken kan vrijwilligers gebruiken

Editiepajot_bart_devill___hoeve__t_holleken
foto Bart Devillé
 

Ook de Hoeve ’t Holleken in Linkebeek ontsnapte niet aan Covid 19 en moest noodgedwongen de deuren sluiten en een rem zetten op het organiseren van activiteiten. Maar ook in Linkebeek schijnt er een licht aan het einde van de corona-tunnel. Om de hervatting van haar activiteiten voor te bereiden, richt de vzw Hoeve ’t Holleken een oproep aan de personen/vrijwilligers die wensen een handje toe te steken en mee te helpen aan het organiseren van de activiteiten en andere animaties.

Dit kan o.m. bij het klaar maken van de zalen en andere lokalen, helpen in de bar, receptie, …. enz. Men kan wel al rekenen op een team van een twintigtal vrijwilligers, meer helpende handen zijn welkom! Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar: info@fermehollekenhoeve.be . De organisatoren zullen dan contact opnemen.

Voor wie de Hoeve ’t Holleken nog niet kent…. In 1975 kocht de Gemeente Linkebeek de oude Hoeve Meert aan, dewelke nu 'Hoeve 't Holleken' wordt genoemd en bestemd is voor het socio-culturele leven van de gemeente.  Om dit doel te bereiken, wordt er in 1979 de vzw “Ferme Holleken Hoeve” opgericht die wordt belast met het beheer van dit socio-cultureel complex, met de coördinatie van de verschillende activiteiten en met het bevorderen van culturele activiteiten.

Teneinde aan de verzuchtingen van zowel de verenigingen als van de particulieren te beantwoorden, werden er in de loop der jaren verschillende aanpassingswerken uitgevoerd met de hulp van het gemeentebestuur: De Saint-Lambert-du-Lattay-zaal met een capaciteit van + 200 personen, de kleine zaal die voor + 60 personen kan dienen, een toneel- en bioscoopzaal voor + 55 personen alsook alle andere bijhorende lokalen (keuken, toiletten, loges, kleine vergaderlokalen, bergruimten, enz…).  Op het tweede verdiep werd een conciërgerie ingericht.  In de boomgaard werden speeltuigen voor kinderen geplaatst, werd een sportplein en een parking voor 80 wagens aangelegd.

Naast de permanente activiteiten zoals het Jeugdhuis Peter Pan, de speelpleinwerking van de gemeenteschool tijdens de zomer, de recreatieve en culturele ateliers, organiseren verenigingen en groeperingen alsook particulieren talrijke recreatieve en socio-culturele activiteiten in de “Hoeve Holleken” zoals openbare of privé feesten, spektakels, enz…  Volgende evenementen worden aldus aan de bevolking aangeboden : de Winterman, de verzusteringsfeesten, de wedstrijd Excellentia, Feest van de Muziek, de Sint-Jansfeesten en talrijke anderen.

De vzw organiseert zelf een cyclus Ontdek de Wereld, concerten, conferenties, ontbijten ten gunste van Oxfam, thematische evenementen alsook tentoonstellingen.  Ter gelegenheid van de organisatie van een tentoonstelling verwerft de vzw telkens een kunstwerk.  Aldus omvat het patrimonium van de vzw momenteel een honderdtal werken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 28 sep 2022
Hugo Devillé | 02 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief