Wielerclub Den Bidon organiseert Ronde van BEVER voor gentlemen

C21

Wielerclub Den Bidon organiseert Ronde van BEVER voor gentlemen

Affiche
Wielerclub Den Bidon organiseert Ronde van BEVER voor gentlemen - Affiche
 
Parcours_ronde_van_bever
Wielerclub Den Bidon organiseert Ronde van BEVER voor gentlemen - Parcours - © Deschuyffeleer
 

Al voor de 11 de keer op rij nodigt wielerclub Den Bidon ter gelegenheid van kermis Akrenbos de gentlemen-wielrijders uit voor de Ronde van Bever. Dit jaar wordt de wedstrijd verreden op zaterdag 1 juli. Zoals in het verleden loopt de organisatie vanuit taverne ’t Platteland en onder de auspiciën van Wielerbond Vlaanderen of Cycling Vlaanderen. Ook nu weer hoopt het bestuur een behoorlijk aantal deelnemers uit eigen streek te mogen begroeten.

De Ronde van Bever is een wielerwedstrijd waar iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar en zonder wielervergunning kan aan deelnemen. Met de koers wil de club enerzijds het bijwijlen sluimerend wedstrijdgevoel bij de renners aanwakkeren, anderzijds staan ook sportiviteit en vooral amusement centraal. De wedstrijd is dan ook zowel voor ietwat oudere sportievelingen als voor ietwat late roepingen een welgekomen gelegenheid om hun krachten te meten in hun favoriete sport. Er heerst sowieso steeds een prettige sfeer rond het ganse gebeuren.
Vorig jaar gold de eerste jubileumwedstrijd voor het 10-jarig bestaan van de organisatie ook als Belgisch kampioenschap. Het was Peter Neyens die zich toen van de 78 deelnemers tot kampioen fietste en dit voor Robin Devleeschouwer, overigens geregeld een vaste waarde in de vorige edities. In de oudere categorie was het Christophe De Grom die de kampioenentrui wegkaapte.    
Alle formaliteiten, de start en de finish gebeuren in en aan taverne ’t Platteland, Akrenbos 64. De renners krijgen 10 ronden van om en bij de 6.8km voor de wielen geschoven. Inschrijven ter plaatse kan van 12u tot 13u30. Er wordt gestart om 14u. Het inschrijvingsgeld met inbegrip van de dagverzekering bedraagt 12€.
De ganse organisatie wordt in goede banen geleid door de bestuursleden
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief