GERAARDSBERGEN - Fiberklaar maakt Geraardsbergen klaar voor het internet van de toekomst

C21

GERAARDSBERGEN - Fiberklaar maakt Geraardsbergen klaar voor het internet van de toekomst

A_geraardsbergen_fiber
 
Fiberklaar rolt in een groot deel van Geraardsbergen zijn fibernetwerk uit, goed voor 13.729 aansluitingen. Start informatiecampagne met online infomoment op 4 augustus om 19u30, live infomoment op 11 augustus om 19.00 uur in Zaal Travoo (Adamstraat 20). Wanneer 20% van de inwoners zich tegen ten laatste 22 augustus 2022 inschrijft voor een gratis huisaansluiting, wordt het volledige aansluitbaar gebied kosteloos fiberklaar gemaakt .
Glasvezeltechnologie biedt supersnel en stabiel onbeperkt dataverkeer. Fiberklaar biedt zelf geen abonnementen aan maar het open netwerk laat inwoners toe een fiberabonnement te nemen bij deelnemende providers Geraardsbergen, 15 juli 2022 – Fiberklaar kijkt voor de uitrol van het glasvezelnetwerk naar de Denderstreek en strijkt neer in Geraardsbergen. Het betreft 13.729 glasvezelaansluitingen. Fiberklaar biedt als nutsbedrijf zelf geen abonnementen aan maar inwoners kunnen een fiberabonnement afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders. Zo krijgt Geraardsbergen als eerste stad in de regio binnenkort de kans om te genieten van een supersnel en stabiel internet over fiber. 
 
Het Vlaamse nutsbedrijf Fiberklaar ambieert tegen eind 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting. Dat doen ze met een verankerde investering van maar liefst tweeënhalf miljard euro. In deze ambitieuze plannen kan de Denderstreek, net als de Vlaamse Ardennen, niet ontbreken. Geraardsbergen voert in deze regio het peloton aan met 13.729 glasvezelaansluitingen in grote delen van Geraardsbergen en de deelgemeenten.
 
Inwoners die de voorbije weken een infokaart in de bus kregen van Fiberklaar komen in aanmerking om hun woonst te laten aansluiten. Ook via de website fiberklaar.be/geraardsbergen kan dit nagekeken worden.
 
“Zowel in de Gentse regio als het Waasland stapten al heel wat Oost-Vlamingen mee in ons project. Nu kijken we naar de Vlaamse Ardennen. De contacten met het stadsbestuur verlopen vlot en productief en we zijn verheugd dat ze hun inwoners de kans wil bieden om connectie te maken met het internet van de toekomst,” ​ zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar.
 
Uitgebreide informatiecampagne 
Het glasvezeltraject in Geraardsbergen begint met een uitvoerige informatiecampagne door Fiberklaar. Via informatieavonden, informatiepunten en e-mailcampagnes krijgt de Geraardsbergenaar een antwoord op elke vraag rond fiber en de mogelijkheid om zijn of haar woning te laten aansluiten op het open netwerk van Fiberklaar. ​ 
 
Zo is op 4 augustus om 19.30 uur een online infomoment gepland en op 11 augustus om 19.00 uur is er een infomoment in Zaal Travoo in de Adamstraat. Alle inwoners zijn van harte welkom om tijdens die infomomenten meer te vernemen over fiber en de vele mogelijkheden daarrond. Inschrijven voor de infomomenten kan via de specifieke website van Fiberklaar voor Geraardsbergen. 
 
Start van de werken bij 20% ​ 
De effectieve werken starten wanneer er 20% van de inwoners van Geraardsbergen zich inschrijft voor de gratis huisaansluiting van Fiberklaar. De uiterste datum om dit te doen is 22 augustus 2022. De aanleg zal in nauw overleg gebeuren met het lokaal bestuur van Geraardsbergen en de aannemer. Waar mogelijk worden de werken gecombineerd met
andere infrastructuurwerken om mogelijke overlast tot een minimum te herleiden. ​ 
 
Open netwerk ​ 
Fiberklaar ontwerpt, bouwt en beheert een open fibernetwerk in Vlaanderen. Fiberklaar biedt zelf geen internetabonnementen aan, maar het maakt zijn netwerk toegankelijk voor alle operatoren die via die weg fiberdiensten kunnen aanbieden. De “Fiber to the Home” (FTTH) technologie garandeert de nodige stabiliteit en snelheid om ruimschoots te voldoen aan de noden van vandaag en morgen. ​ ​ 
 
Dat wil zeggen dat inwoners die met de gratis huisaansluiting hun huis fiberklaar laten maken, zelf kiezen of en bij welke telecomprovider ze een fiberabonnement nemen voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.
 
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief