Laatste artikels van Halle Carnaval

Halle_carnaval
 

De Muyllekes brengen kleur tijdens carnaval HALLE 2021

Video_snip_1
Kjell Muylle brengt Carnaval dichterbij. Foto Ingezonden
 

 Was jij er ook van overtuigd dat carnaval dit jaar helemaal in het water ging vallen? Dat is buiten De Muyllekes gerekend. De twee broers komen met een uniek initiatief op de proppen. Met hun hit ‘Fiestje in a kot’ roepen ze iedereen op om thuis in je eigen bubbel  een feestje te bouwen, dat te filmen en zo een plaatsje te bemachtigen in hun videoclip. De beelden kunnen ingezonden worden tot 08/03/2021 zodat de montage online kan komen tegen het carnavalsweekend (13/03/2021). 

Het liedje is te beluisteren via Youtube op deze link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3Hzg1nD7XEt9HgYMFAWyXCzhVu4IQvEzzukw6KfXS8Q8rpPOAH5t8Bxpc&v=HGJyhJTBmj0&feature=youtu.be

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Ook geen Carnavalfoor in HALLE

Schermafbeelding_2021-02-17_om_21
 

  Dat we in 2020 op de eindmeet moesten aankondigen dat Carnaval Halle niet kon doorgaan, dat raakte ons diep. Alles was af, de carnavalsverenigingen stonden klaar voor het feestje dat we enkel in Halle zo kunnen vieren. Zelfs nu, bijna een jaar later, beseft iedereen dat deze beslissing noodzakelijk was. Emotioneel waren de woorden, maar we waren vastberaden om Carnaval Halle in 2021 op poten te zetten als nooit te voren. Maar ook dat mocht niet zijn. De Corona- pandemie is nog niet voldoende positief geëvolueerd,. We dienen dan ook te besluiten dat de Carnavalsfoor 2021 niet zal opstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
 

De Vrie Kadeikes brengen de carnavalssfeer HALLE tot in uw kot

Vrieje_camion
 

 Halle moet het straks voor het tweede jaar op rij zonder zijn carnavalsfeest stellen en dat is voor de vele carnavalisten een groot gemis. Om hen een hart onder de riem te steken heeft HKV De Vrie Kadeikes een online en dus Corona-proof alternatief in petto. Op carnavalszaterdag 13 maart kan iedereen zijn (carnavals)hartje ophalen op ‘De Vrieje Camion op zoeterdag’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2021
Marc Sluys
 

Een “Carnavalst(r)oet” in HALLE...

Foto_halse_carnavalstroet
 

 Halfvasten komt eraan. Een datum die we als echte Carnavalsstad niet zomaar laten passeren. Vaantjesboeren leven voor Carnaval, Vaantjesboeren leven van carnaval.

Een eerste initiatief gericht naar elke Hallenaar  zijn “De grave gevels”. (In het uitzonderlijke geval dat u deze actie nog niet kent kan u de nodige info verkrijgen op de website of facebookpagina van Halattraction.)

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Videoclip en carnavallied om HALSE carnaval levendig te houden

Schermafbeelding_2021-02-17_om_21
 

  Voor het tweede jaar op rij kan Halle geen carnaval vieren. Als je weet dat dit unieke volksfeest in het DNA van duizenden Hallenaren zit, dat een groot deel van hun vrije tijd naar het maken van wagens, kostuums en liedjes gaat, dan begrijp je wel dat het schrappen van carnaval mentaal zwaar weegt. Het is van de oorlogsjaren 1940-1944 geleden dat het feest nog eens werd afgelast. En hier is de link naar de videoclip!!!

https://www.youtube.com/watch?v=SCjEFlAEctg

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2021
Marc Sluys
 

Omer Vanmolle en Nicole De Strycker vieren hun jubileum

30_jaar_omer
Een viering in mineur. Foto Ingezonden
 

De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle vzw hebben in deze speciale periode iets feestelijk te melden.  Omer Vanmolle en Nicole De Strycker werden in 1991 verkozen tot Hofmaarschalkenpaar en vieren dit jaar hun 30 jarig jubileum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Geen carnaval maar toch kleur in ‘t stad...

Carnaval_actie_kopie
 

 Geen carnaval maar toch kleur in ‘t stad...   Met deze uitdaging gaan we beginnen om onze stad toch wat carnaval sfeer te laten uitstralen.  Het blijven rare tijden...  Deze periode zitten we normaal in de laatste rechte lijn naar het grootste feest van het jaar in Halle, Carnaval.  Geen Halle op losse schroeven, geen prinsenverkiezing, geen kindercarnaval. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2021
Marc Sluys
 

Ons goede doel... Carnaval HALLE

133648110_3557035007708297_2417187269750448457_o
prinsenpaar ZZ Nico I en HZ Katleen I Bij Frank Vannerom van Radio Victoria.
 

 Rare tijden, we hebben het er al voldoende over gehad de afgelopen tijd.  

Er houd ons iets bezig in deze bijzondere tijden en dat is ervoor zorgen dat Carnaval blijft leven.  Ons prinsenpaar ZZ Nico I en HZ Katleen I lieten de afgelopen week al blijken dat ook zij die samenhang hoog in het vaandel dragen. Ze scheven niet alleen eigenhandig een knuffelkaart met de beste wensen naar alle groepen, sponsors, feestcafe’s, dj’s...  Ze gingen zelf een stapje verder en gingen deze persoonlijk bij iedereen aan huis overhandigen.  Een gebaar dat bij iedereen met veel enthousiasme onthaald werd.  Chapeau !

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2021
Marc Sluys
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

HALLE – Ook in 2021 geen Carnaval in Halle

Hgfds
 

 Gewikt en gewogen, alle berichtgeving opgevolgd en afgewacht, blijven hopen, totdat het moment komt waar je als organisator de knoop moet doorhakken.

Geen gemakkelijke beslissing, niet ondoordacht genomen, omdat we weten hoe belangrijk deze is.

Met spijt in ons hart en krop in de keel, dienen we aan te kondigen dat Carnaval Halle 2021 niet zal doorgaan.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief