Laatste artikels van Halle Carnaval

Halle_carnaval
 

Start van carnavalradio Halle

Dsc_7190_02__large_
 

Wat begon in 2013 is stilaan uitgegroeid tot een begrip in de Halse carnavalwereld.  Carnavalradio Halle is in 2019 voor het zevende jaar op rij te beluisteren!

Ons doel blijft echter hetzelfde als in jaar één: een zender met non-stop carnaval- en feestmuziek uit Halle en ver daarbuiten, gekruid door uitspraken door onze eigen carnavalisten. 3x per dag is er algemeen nieuws en regionaal nieuws. Op vrijdag- en zaterdagavond tussen 20u11 en 1u11 zorgen de Halse dj’s voor de sfeer in Carnavalradio In De Mix.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Soumonges van de Gilles kondigen de komst van carnaval aan

Dsc_7385_02__large_
 

Carnaval Halle is in aantocht, en dat is te merken aan de twee verenigingen Gilles die Halle rijk is. Daarom zes weken voor carnaval trekken de Gilles met hun belletjesgerinkel en hun unieke Gilles muziek door groot Halle van café naar café om het grote volksfeest aan te kondigen. In die weken voor carnaval wordt een vast ritueel drie soumonges gehouden. De betekenis hiervan is het oproepen en verwittigen dat carnaval in aantocht is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Na het ABBA broodje brengt broodjeszaak Hollywood Sandwich nieuw Carnavalbroodje Poetin

Dsc_7136_02__large_
 

Sylvie en Christophe van de broodjeszaak Hollywood Sandwich gelegen op het Joseph Possozplein te Halle, bedachte een nieuw broodje voor de Carnavalsdagen genaamd naar het thema van de prinsenverkiezing eerder dit jaar. Verleden jaar was er het ABBA broodje speciaal bedacht voor het prinsenpaar Jurgen II en Vanessa, dit broodje kende een immense succes, nu twaalf maanden later is dit broodje nog altijd veel gevraagd in de broodjeszaak van Sylvie en Christophe.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Gilles en Pierrots van Groot Halle schieten uit de startblokken met hun jaarlijkse klompendoop

Dsc_9570_01__large_
 

Traditioneel zetten de Gilles van Groot Halle, zo’n zes weken voor Laetare (Halfvasten, in Halle dus ook Carnaval) de aankondiging van de lente in, dit noemen ze de soumonces. De Gilles stappen op klompen door de Halse straten en ze zijn getooid in hun blauwe kiel, met belletjes en een ramon uit wilgentwijgen. Zoals een kok weet dat een goede mise-en-place de helft van een geslaagde service is, zo zorgt ook de Gille dat zijn klompen in gereedheid worden gebracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Jos Vandenhouden en Linda Devogeleer zijn het seniorenprinsenpaar Carnaval Halle 2019

Dsc_6503_01
 

Met de aanstelling van het seniorenprinsenpaar Jos Vandenhouden en Linda Devogeleer is ook de ‘Orde van de Senioren’ klaar met hun verkiezing van een prinsenpaar voor Carnaval Halle 2019.

Jos en Linda moesten hiervoor een paar proeven afleggen om deze titel te verdienen. Zaterdag in de namiddag werden ze onderworpen aan hun eerste proeven in het café bij Mit in Buizingen. Om daarop voor de volgende proef af te zakken naar de gebuur, café Den Herberg voor de volgende proef, verkleed als kabouter Plop en kabouter Kwebbel wisten ze de eerste nodige punten binnen te halen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Oenstellingsgala 2019

Dsc_7454
 

De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle vzw laat u kennen dat op zaterdag 2 februari 2019, hun nieuw Hofmaarschalkenpaar 2019 werd aangesteld tijdens een groot Oenstellingsgala. Dimitri Vankerckhoven en Chloé Vanvolsum zijn nu officieel Hofmaarschalk en Hofdame van Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Prins Peter en Prinses Cindy zwaaien de scepter over Carnaval Halle 2019

Dsc_4672_01
 

 Peter Menten en Cindy Vanopphem zijn het prinsenpaar carnaval Halle 2019 geworden. Peter (41) en Cindy (40) mochten verleden jaar al eens smakken wat het is om carnaval Halle mee te maken vanop de eerste rij, als hofnarrenpaar en assistenten van Prins Jurgen II en Prinses Sasa.

Maar zaterdagavond  na een spannende prinsenverkiezing in een volgelopen CC ‘t Vondel kwam rond de klok van 03u00 zondagmorgen de bloedstollende ontknoping van deze verkiezing en mocht het koppel van de Mannen van de Met, Peter en Cindy de hoed en het kroontje op hun hoofd zetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Jos en Linda zijn kandidaat Seniorenprinsenpaar 2019

Dsc_7213
 

Elk jaar gaat de Orde van de Senioren op zoek naar een nieuw prinsenpaar dat de Halse senioren moet animeren. Op 9 februari wordt tijdens de jaarlijkse show-avond van de Orde, in zaal “Het Lindegroen te Buizingen, het nieuwe Seniorenprinsenpaar verkozen. Opvallende kandidaten zijn Jos Vandenhouden (59 jaar) en Devogeleer Linda (58 jaar) uit Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jan 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Iedereen heeft een HART voor carnaval Halle

Dsc_3586_01__large_
 

 ‘Iedereen heeft een HART voor carnaval Halle’ en dat is wat Halattraction wil tonen aan iedereen die wat te maken heeft met de grootste carnaval van Vlaams Brabant. Het ontwerp van de nieuwe affiche toont duidelijk zijn boodschap in de vorm van een hart ingevuld met foto’s van alle carnavalverenigingen, zodat het geheel een groot hart vormt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Wie wordt Prins en Prinses carnaval Halle 2019

Carnavalaffiche-2019-733x1024
 

 Zaterdag 26 januari 2019 gaan de deuren van het Cultureel Centrum ‘t Vondel open om 19u33 voor de grote verkiezingsshow “ Wie wordt Prins en Prinses carnaval Halle 2019”. De kandidaten zijn al een paar maand bekend en nu kan de race naar de titel beginnen. Volgende kandidaten dingen mee naar de felbegeerde titel van Prins en Prinses carnaval Halle 2019:

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 13 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief