HALLE - Nesra uit DWORP brengt CD "Dag & Dauw" uit

C21

HALLE - Nesra uit DWORP brengt CD "Dag & Dauw" uit

Editiepajot_halle
foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
foto © Elsie De Greef
 

Vrijdag was het feest in de chirolokalen van Essenbeek want Nesra, Thomas Vanholst of beter gekend als Toa, bracht zijn compilatie 'Dag & Dauw' uit. Nesra bedankte zijn vrienden en familie voor hun steun en bracht 3 liedjes uit zijn CD. Zijn teksten waren pakkend, hij kreeg het publiek helemaal stil. Daarna volgde er niet zomaar een receptie maar het werd een gezellig feestje met een pintje, een versnapering en leuke muziek. De CD was ook verkrijgbaar en de hiphopliefhebbers kregen er een Nesra button bij als geschenk.

De naam Nesra zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch is hij al enkele jaren actief binnen het hiphopmilieu. In het begin waren zijn teksten in het Engels maar na verloop van tijd leverde dit echter niet meer de nodige voldoening op. Na een nodige fase van herbronning, was het tijd voor een nieuwe start. Aan het einde van de zomer van 2012, was Nesra opnieuw in de studio te vinden. Ditmaal voor de opnames van ‘Dag & Dauw’. Binnen deze non-profit compilatie, speelt vooral zijn taalgevoeligheid een belangrijke rol. In zijn doordachte teksten, volgt de ene woordspeling de andere op. De meerdere, niet door rechten verworven, instrumentale werken van ‘Gramatik’ en ‘Tantu Beats’, geven zijn teksten de nodige muzikale begeleiding.

Nesra : « Hiphop is en blijft voornamelijk een expressiemiddel voor mij, een manier om mijn gedachten en gevoelens uit te drukken. Bij het muzikale productieproces plaatst ik het accent dan ook voornamelijk op de tekstuele inhoud. Kritische bedenkingen, vermakelijke passages en grimmige, intense emoties zijn enkele constanten in ‘Dag & Dauw’. Deze aspecten zijn niet enkel een toonbeeld van mijn werk, maar ook vooral van de persoon áchter Nesra. »

Volg Nesra op Facebook https://www.facebook.com/pages/Nesra/545644122112675?ref=ts&fref=ts want de compilatie zal op woensdag 6 maart gratis te verkrijgen zijn op het internet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief