BEERSEL - Lambiekbrouwerij 3 Fonteinen presenteert Intense red

C21

BEERSEL - Lambiekbrouwerij 3 Fonteinen presenteert Intense red

Editiepajot_beersel_drie_fonteinen_foto_deville
Foto Bart Devillé
 

Oude Kriek met een nieuw etiket! Het resultaat van een spontane samenwerking tussen een ambachtelijke lambiekbrouwerij en een creatief laboratorium. Inderdaad, Manu De Cort van PuPil, gevestigd in de gerenoveerde PCB toren te Halle, creëert met evenveel passie beelden als Armand DeBelder smaken creëert met zijn lambiek.

Twee kinderen van de streek die mekaar vonden in de liefde voor kwaliteit én de liefde voor lambiekbier! Twee eigenzinnige mannen die gaan voor hun ding, twee kunstenaars die buiten de lijntjes kleuren. Wat louter begon als “Spielerei” resulteerde in een flamboyant nieuw etiket voor Intense Red, een ambachtelijke, ongezoete, ongefilterde Oude Kriek.
 
Toen Manu De Cort deze Oude Kriek in avant-première mocht proeven was het hek van de dam. Met een concentratie van 40% krieken heeft dit bier inderdaad een intense, warme diepe smaak die meer doet denken aan wijn dan aan lambiekbier. Manu’s creatieve brein kwam al snel met een voorstel waar Armand en Lydie aanvankelijk even van schrokken. De naam, de kracht en de kleur van het etiket, alles een totale breuk met de stijl die zij al jaren voeren. En toch was er meteen dé klik, het goed gevoel en volmondig, ja we gaan ervoor. Is Armand niet de lambiekbrouwer die binnen een aloude brouwmethode ook nieuwe dingen brengt? En staat het jonge brouwersbloed, Michael Blancquaert, niet naast Armand met de roerstok in de hand? Als hij later de fakkel overneemt is het zijn taak ook de vele jonge lambiekliefhebbers te blijven boeien met lekker bier en dat mag zeker in een vernieuwd, hip jasje.
Met de Toer de geuze 2013 in het voorruitzicht was het werken tegen de klok om dit uniek etiket tijdig klaar te krijgen maar met een efficiënt team is dat mooi gelukt. Op 21 april zullen de rekken in de brouwerijshop aan de Hoogstraat dan ook gevuld zijn met Intense Red, authentieke Oude Kriek, 100% natuurlijk bier. Kort daarop vertrekt een beperkte vracht naar Amerika waar ook veel liefhebbers van 3 Fonteinen wachten op dit typisch Brabants bier. En Manu en Armand? Zij genieten volop van hun samenwerking en dromen samen over nieuwe projecten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief