BEERSEL - Kasteelfeesten kunnen niet zonder streekproducten

C21

BEERSEL - Kasteelfeesten kunnen niet zonder streekproducten

Editiepajot_eersel_kasteelfeesten_foto_olaf
Foto Bart © Deville
 

Op de voorstelling van de kasteelfeesten 2013 kreeg men het te horen uit de mond van schepen Sonja Bosmans(toerisme) die het mocht komen zeggen: “Ingevolge besparingen gaan de Kasteelfeesten voortaan maar om de twee jaar door” .

Hoe je het ook draait of keert, de meest populaire vedetten van het moment uitnodigen, vele duizenden euro’s de lucht inschiet via het vuurwerk, de Kasteelfeesten kunnen niet zonder de streekproductenmarkt. Het is dan ook voor deze laatste dat de meeste bezoekers afzakken naar de Kasteelfeesten.
 
Dit jaar vinden deze plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni.
 Traditioneel kan men er aan tal van kraampjes proeven van al wat de regio te bieden heeft: van streekbieren tot vleeswaren, zuivelproducten en nog veel meer.
 
Deelnemers aan de streekproductenmarkt dit jaar zijn geuzebrouwerij 3 Fonteinen, brouwerij Boon, Kartuis, Belgoobier, Oud Beersel en Tilquin, Hoeve Cuvry, Geitjesweelde, Theo Quality Producs, Pachamama, Streekproductencentrum, Boelekewis en Alsput. Ook op de kasteelweide aanwezig zijn nog Brouwerij Timmermans (nieuw), De Lambikstoempers en Toerisme Beersel. Zoals ook in het verleden wordt een en ander op gang geschoten op vrijdagavond met de barbecuefuif op de parking aan het kasteel, voor de organisatie er van tekent Chiro Esperanto uit Alsemberg.
 
Wat de andere nevenactiviteiten betreft, op zaterdagnamiddag is er de muzikale animatie met de Beersel-Halse band Jamez om 17u, Udo om 19u45 en de Romeao’s om 21u45. De avond wordt om 23 u afgesloten met een groots muzikaal vuurwerk.
 
Ook de zondag is goed gevuld met om 14u en 16u optreden van dansgroep Pirouette, om 17u is er de prettig gestoorde band Jeuk met tal van bekende kinderliesjes. De Kasteelfeesten worden dan om 18u45 afgesloten door Free Souffriau.
 
Hoe het nu verder moet in de toekomst?! De organisatie komt er om de twee jaar. Komen er lambikfeesten? ….Wordt er rekening gehouden met de Toer de Geuze? Enz….. nog veel vragen die een antwoord moeten krijgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2013
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief