Karel Buelinckx, voorzitter OKRA DWORP, 50 jaar gehuwd met Marie-Jeanne

C21

Karel Buelinckx, voorzitter OKRA DWORP, 50 jaar gehuwd met Marie-Jeanne

Editiepajot_beersel_goud_gr_fotoolaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_beersel_goud_kl_fotoolaf
Foto's Olaf

De leden van OKRA Dworp hadden tijdens hun maandelijkse bijeenkomst de kans om hun voorzitter Karel Buelinckx (75) in de bloemekes te zetten. Hij is 50 jaar getrouwd met Marie-Jeanne Vankeerbergen (73). Zij leerden elkaar kennen op een bal.

Samen runden ze vele jaren de Dworpse vestiging van de Boerenbond, nu AVEVE genoemd. Beiden stammen ze af van een landbouwersgezin en hebben ze zich volledig ingezet voor al wat de landbouw inhoudt. Karel was een verwoed paardenliefhebber, was tot onlangs voorzitter van de Herisemruiters en organiseerde ontelbare keren in en rond Dworp de jaarlijkse Sint-Hubertustochten. Met zo’n 300 deelnemende ruiters was dit veruit de meest succesvolle paardenbijeenkomst uit de streek.
Ook in de Landelijke Gilde en bij de organisatie van de Dworpse jaarmarkt verdienden ze beiden hun sporen. Karel is er nog altijd verantwoordelijk voor de keuring van de paarden. Elk jaar een bijzondere trekpleister op het plein achter de kerk. Met weemoed kijkt hij nog altijd terug op de wedstrijden voor ploegen met de tractor waar hij menige beker veroverde.
Marie-Jeanne liep niet zoveel in de kijker. Een feit waar ze niet rouwig om is. Liefst van al zorgde ze voor haar huishouden en haar gezin dat twee kinderen telde. Daarnaast was ze steeds paraat om klanten te ontvangen voor allerlei landbouwproducten die ze via de Boerenbond verdeelden. Samen met Karel heeft ze tonnen steenkool in zakken geschept. Zakken die Karel met zwier over zijn rug torste om zijn klanten te bedienen.
Nu doen ze het heel wat kalmer aan. Zorgen en helpen bij de kinderen en de kleinkinderen. Wandelen door de Steenput en nemen deel aan alle plezante feestjes want vieren is voor hen een echte hobby. Al staat dit tegenwoordig op een lager pitje door de gezondheidsproblemen van Marie-Jeanne.
Voor de OKRA is echter geen inspanning te veel. Samen met een vijftal bestuursleden hebben zij een zeer sterke afdeling uitgebouwd. Elke eerste dinsdag van de maand is er de bijeenkomst in ‘Ons Huis’. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en uitstappen waar Karel meer dan de handen vol mee heeft. Hij geniet derhalve heel wat aanzien en dankbaarheid van de leden van de OKRA Dworp.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2013
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief