KWB en Femma DWORP samen naar Praag

C21

KWB en Femma DWORP samen naar Praag

Editiepajot_dworp
Foto's © Elsie De Greef
 
Editiepajot_dworp
Foto © Elsie De Greef
 

Gilbert Wastiels en Jef Paesmans organiseren om de twee jaar een buitenlands reis voor het KWB in samenwerking met Femma Dworp en dit jaar gingen ze naar Praag. Na een lange busreis werden ze hartelijk ontvangen door de energieke gids Michaela die hun de belangrijkste en mooiste plaatsen van Praag toonde.

De hoofdstad van Tsjechië is een stad die rustig tot één van de mooiste steden van Europa mag worden genoemd. De 36 enthousiaste reizigers bezochten onder meer de beroemde Karelsbrug, de Praagse burcht, de Sint-vituskathedraal, het astronomische uurwerk, de Joodse wijk, het kindje Jezus van Praag, het Gouden straatje, het paleis met de aflossing van de wacht en vele andere mooie bezienswaardigheden. Ze maakten ook een boottocht op de Moldau en bezochten een plaatselijke boerderij waar ze werden verwelkomd door traditionele muzikanten en dansers en waar ze een typisch Tsjechisch gerecht voorgeschoteld kregen. Op het programma stond ook een uitstap naar het Kasteel Karlstein, een 14de eeuws gotisch kasteel, zo'n 20 km westelijk van Praag.

Een vol programma overdag maar ook ’s avonds werden er activiteiten voorzien: een bezoek aan het waterorgel (verlichte fonteinen op muziek), een poppentheater en Praag bij nacht.

Na een midweek verblijf in ‘de gouden stad’ reed de bus onder een blauwe hemel terug naar Dworp. De reizigers stapten moe van de bus maar met vele, mooie herinneringen.... waar zou Gilbert en Jef hun de volgende keer brengen?

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief