Speelplein Bricout in BEERSEL paradijs voor kinderen

C21

Speelplein Bricout in BEERSEL paradijs voor kinderen

Editiepajot_beersel_speelplein_foto_devill__
Foto © Bart Devillé
 

Kinderen die snakken naar een onvergetelijke ravotvakantie komen tijdens de zomervakantie ongetwijfeld aan hun trekken op Speelplein Bricout – dat dit jaar een grondige opknapbeurt kreeg- in Beerselse deelgemeente Alsemberg.

Voor de organisatie tekent de Jeugddienst van de gemeente Beersel en dit van maandag 1 juli tot vrijdag 30 augustus. De speelpleinen vinden plaats van 9u (opvang vanaf 7u30) tot 16u (opvang tot 18u). De kinderen (van 3 tot 12 jaar) vinden hier o.m. een groot grasveld dat volledig omheind is en oneindig veel mogelijkheden biedt om te spelen. Tevens zorgt een gratis busdienst dat de kinderen op een veilige manier van en naar het speelplein geraken.
Speelplein Bricout is bestemd voor kinderen tussen 3 en 12 jaar die in Beersel wonen of school lopen en voor kinderen tussen 3 en 12 jaar uit de aangrenzende faciliteitengemeenten. De meeste kinderen komen uit Beersel zelf, lopen er school, een tiental komen van het opvangcentrum en heel weinig van de aangrenzende faciliteitengemeenten. Gemiddeld komen er een 85/90 per dag opdagen, maar soms zijn er dat ook meer dan 100. Een 50 tal monitoren en animatoren zetten zich in, zowat 8 per dag met 2 hoofdmonitoren, afhankelijk van het aantal kinderen dat komt opdagen. De meesten zijn lid van een jeugdbeweging.
Wekelijks is er een centraal thema (bvb Boerderij Bricout, prinsen en prinsessen, onbewoond eiland, enz…) en met de voorbereiding er van is/was men al maanden bezig. Schepen van Jeugd, Jo Vander Meylen(CD&V): “Voor de toekomst denken wij er aan om onze monitoren en/of animatoren bijkomende vorming te geven en te zorgen voor allerhande tips zodat zij beter ‘gewapend’ zijn om de kinderen nog meer onvergetelijke leuke vakantiedagen te bezorgen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief