BEERSEL - Kinderkampen Herisemmolen erg populair

C21

BEERSEL - Kinderkampen Herisemmolen erg populair

Editiepajot_beersel_kinderkampen_foto_devill__
Foto Bart Dev illé
 

Dit jaar vinden drie Kinderkampen plaats in de Herisemmolen te Alsemberg. Deze zijn bestemd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er wordt gewerkt rond verschillende thema’s.

Educatieve medewerker Vanessa Vanderheyden: “ Onze Kinderkampen lopen over vijf dagen en dit zijn vijf dagen om elkaar beter te leren kennen en vriendschapsbanden op te bouwen. Knutselen, spelen en koken staan centraal. Maar vooral, de dieren blijven belangrijk en worden elke ochtend verzorgd. Onze themakampen worden op vrijdag afgesloten met een kleine tentoonstelling voor de ouders, met een hapje en een drankje” .
 
 Voor de drie zomerkampen die dit jaar plaats vinden, komen toch bijna 200 kinderen tussen 6 en 12 jaar opdagen. Deze komen over ’t algemeen uit Beersel, maar ook van omliggende gemeenten. Myriam Joos van de Herisemmolen: “ Opvallend is dat hier jaarlijks kinderen bij zijn die eerder met de school op boerderijklassen kwamen en omgekeerd. Wij zien hier kinderen terug op boerderijklassen die eerder op zomerkamp kwamen. “
 
En de kinderen kunnen niet zwijgen over hun kamp. Milan: “Ik kwam hier voor de 1ste keer op kamp. Het tofste tot nu toe vond ik een kamp bouwen in het bos en gaan zwemmen. “ En Tine: “Heel leuk vond ik de schapen water geven, erg belangrijk bij deze warmte. Ik zou ook graag thuis dieren hebben, maar papa en mama willen het niet. “ Timon vond dan het leukste de schapen mee naar een andere weide brengen. “Maar ook zwemmen in Huizingen was leuk. Wij gingen er te voet naar toe. De groteren kwamen op dezelfde wijze terug en de kleinsten met de huifkar. “ Vittoria vond ook het zwemmen erg leuk en naar het circus gaan beviel haar best.
 
Dit zomerkamp heeft als thema ‘op avontuur’, van maandag 19 tot vrijdag 23 augustus wordt het ‘vrolijke bende’ en van maandag 26 tot vrijdag 30 augustus ‘Herisem got talent’. De prijs voor het eerste kind van een gezin bedraagt 125 euro, voor een tweede 115 euro. Hier voor krijgen de kinderen een 10- uurtje, een warm middagmaal en ook een 4- uurtje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief