Groene pluim prijs schenkt dit jaar aandacht aan biodiversiteit en BEERSELse koesterburen

C21

Groene pluim prijs schenkt dit jaar aandacht aan biodiversiteit en BEERSELse koesterburen

Beersel_p200
Repro EP

Het gemeentebestuur van Beersel kent tweejaarlijks de ‘Groene pluim prijs’ toe. Deze kan gaan naar de eigenaar of pachter van een terrein op het grondgebied van de gemeente Beersel, voor zijn of haar jaarlijkse inspanningen tot het behoud en onderhoud van een klein landschapselement.

In het verleden ging deze prijs al neer Beerselaren die o.m. een poel of poelen aanlegden op hun terrein en hoogstamfruitbomen aanplantten en/of – boomgaarden met de beste zorgen omringend. Op voorstel van de milieuraad gaat dit jaar de aandacht naar acties ten voordele van de biodiversiteit en de Beerselse koesterburen.
 
De acties kunnen plaatsvinden in een tuin, een weide, een bosje, een houtkant, een woning, een schuur of tuinhuis, … gelegen op het grondgebied van de gemeente Beersel. Dit kan dan gaan om bvb wildgroei toelaten in de tuin, muur van de woning of tuinhuis aankleden met klimop, nestkasje of insektenhotel, aanleggen van een vijvertje, enz….
 
De inzendingen – uiterste datum indiening kandidaturen maandag 30 september- worden beoordeeld door een jury, samengesteld uit leden van de gemeentelijke milieuraad. Prijsuitreiking- de ‘Groene pluim prijs’ bedraagt 100 euro- zondag 20 oktober 2013.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2013
Hugo Devillé
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief